Ont i knä, fötter eller rygg?
Vi hjälper dig… Patenterad ortopedisk sula formad exakt efter din fot. Tisdag 15/1 finns Roger på plats!


Ortopedtekniker Roger Hallberg på Idrottscomfort RK AB i sammarbete med Salongen gjuter individuellt anpassade sulor till dig, det tar ca 1 timme. Roger gör en fotanalys, gjuter sulorna i belastningsläge, slipar till och anpassar till dina skor. Du kan använda sulorna direkt samt att de aldrig tappar formen!

Pris från 1800kr

För arbetsgivare är hela summan avdragsgillt som behandling/rehabilitering.

Vet du att du går tolv varv runt jordklotet under ditt liv?

En felaktig mekanik i foten leder till förändringar i belastningar i nästan alla leder i kroppen. Det är då du får ont i ryggen, höfterna, knäna, fötterna. Du som står och går mycket på hårt underlag blir lättare trött. När du har besvär kompenserar du för att minska besvären. Då skapar du nya besvär

Olika problem som kan avhjälpas;

Hallux Valgus -sned stortå. Främre delen av foten blir plattare och bredare. Därefter börjar stortån vinkla sig mot de andra tårna. Med en speciell byggnad som utjämnar belastningen slutar den växa och smärtan försvinner! Du behöver inte sjukskriva dig!

Benhinneproblem- en överbelastning av musklerna i underbenet, insida, fram. En vanlig skada som kan uppstå av en snabb stegring eller för intensiv träning.

Hälsporre- Klantar fasciit. En överbelastning på senstråkes fäste under foten. Genom att avlasta senan vars fäste är inflammerad försvinner smärtan.

Nedtrampat fotvalv/ Plattfot- belastningssmärta orsakas av bristning eller inflammation av en kraftig sena vilket kan göra att fotvalvet kollapsar.

Pronation- det vanligaste problemet. Inåt belastning. Platt. Mekaniken blir fel och sprider sig uppåt i nästan alla leder, knän och ländrygg. Supination utåtbelastning Högt fotvalv

Uttrampad hälkudde/ hälkuddesinsufficiens- smärta i hela trampdynan eller runt fotsulan. Blir värre ju mer belastning som blir under dagen

Knä- Ländryggs- och hälseneproblemen

Mortons syndrom- ont i främre delen av foten. En nerv som kläms mellan två ben under en längre tid, nerven förtjockas och kläms ännu mer. Ganska vanligt.

Marsfraktur- en stressfraktur i foten som uppstår av överbelastning, det uppstår små frakturer/sprickor på benen i foten