Hyaluronsyrefillers

Hyaluronsyrefillers innehåller hyaluronsyra – ett ämne som finns naturligt i din hud och som hjälper till att ge den volym och fukt. När du behandlas injiceras gelén varsamt in i din hud för att omedelbart återställa dess volym, släta ut ansiktsrynkor och veck samt återställa eller justera läpparnas utseende. Rynkor och veck blir på så vis betydligt mjukare och mindre framträdande, vilket reducerar intrycket av ålder. Vanligaste områden att behandla är vecket mellan näsa och mungipor och vecket som går ned från mungiporna. Det går även att behandla området under ögonen, där många har mörkare och “insjunkna” partier. Skickligheten hos behandlaren avgör resultatet. Snabbt går det att åstadkomma en tydlig förändring som samtidigt ser naturlig ut.

 

Behandlingen tar knappt 15-20 minuter.  På smärtkänsliga områden an vi förbehandla med bedövningssalva om kunder önskar.  Numera innehåller fillers bedövning  för att minska smärtan av injektionerna och gör upplevelsen mer behaglig. Olika fillers har också olika molekylstorlek och är anpassade för olika djup i huden. Efter behandlingen kan du få en lätt rodnad eller svullnad.

Vid behandling med fillers betalar man per område. Volymen som åtgår är mycket individuell och kan vara svårt att helt säkert förutsäga, därav finns small, medium eller large. Eftersom effekten av en behandling avgörs av den mängd fillers som just du behöver men även väljer att köpa per behandlingstillfälle, kan vi inte garantera att det behandlingsresultat du får vid varje behandlingstillfälle motsvarar det slutresultat du förväntar dig per område. Vi kan med andra ord inte lämna någon behandlingsgaranti på dessa behandlingar, och det ingår inte heller några kostnadsfria påfyllningar i behandlingspriset.

 

Hur länge varar effekten?
Ca sex månader är den vanligaste hållbarheten, men ålder, behandlingsområde, hudens kvalité och hur mycket som injiceras spelar in.

 

Läppförstoring

Vår läkare hjälper dig att återställa eller justera dina läppars utseende. Med hjälp av hyaluronsyrefillers injiceras volym eller konturer till dina läppar. Området ytbedövas samt filler med 0,3 % lidokain används vid behandling för dina läppar.

Gör det ont?
Tidigare när fillers utan bedövning användes kunde kunden uppleva en behandling rätt smärtsam. Idag är den nästan smärtfri.

Svullnad
När du fyller dina läppar får du räkna med en svullnad i några dagar och som mest dagen efter din behandling.

Botox via injektioner ger ett slätare ansikte och eliminering av rynkor, men ändå kan du kan bibehålla din individuella mimik.

Botox är ett läkemedel som blockerar impulsen från nerven till ansiktsmusklerna. Botox minskar aktiviteten i ansiktsmusklerna så att hud jämnas ut. Effekten märks redan efter några dagar och förstärks upp till flera veckor efter behandlingen. Detta läkemedel har används över tio års tid runt världen i estetiska behandlingar och måste därför anses som ett välbeprövat läkemedel under rätt behandlingsform och teknik.

Säkerhet och teknik

Behandlingen är säker. Botox har länge används inom medicinen och ofta i betydligt högre doser. Tekniken för att injecera botox är enkel och tämligen snabb via en ytlig injicering med en tunn nål. De flesta upplever sticket som ett litet myggbett. Ingen bedövning behövs. Du kan återgå till normal aktivitet men bör undvika hård träning första dygnet. Resultatet syns inte direkt i motsats till injicering med hyaluronsyra (Stylage m.fl.) effekten kommer först fullt ut efter ca. tio dagar.

 

Vilka kan behandlas?

Botox används mestadels för att behandla rynkor i pannan, kråksparkar /runt ögonen/ näs/munrynkor och neddragna sura mungipor.  Vissa  muskler drar dessutom ner ögonbrynet och genom en behandling kan dess muskler slappna av vilket ger en vaknare blick.

Vad som är bäst och lämpligast för Dig får Du information om i samband med Din konsultation och behandling hos oss. Hållbarheten av behandlingsresultatet är individuellt och varierar mellan tre till nio månader. Rekommendationen är två till tre behandlingar första året därefter med kortare intervaller.

Biverkningar

I mycket sällsynta fall kan Botox orsaka en övergående svaghet i närliggande muskler, där ögonlocket kan påverkas och en övergående asymmetri kan skönjas. Eftersom verkan av Botox är övergående så är alla biverkningar tillfälliga och försvinner med tiden. En lindrig rodnad eller ytlig blödnings kan i ibland noteras men försvinner inom ett par dagar. För de allra flesta är behandlingen inte märkbar.