Cellox 20

Cellox-teknologin – En smärtfri utveckling


Traditionella IPL-system arbetar med korta och intensiva ljuspulser. (Intensivt pulserande ljus) en spridd ljuskälla. 500-1200NM. IPL-metoden används i denna maskin till kärl- och pigmentborttagning.

Laser har ett riktat ljus med en våglängd, ett riktat mål. Används INTE i denna maskin.

Cellox-teknologin är en utveckling av IPL-teknologin och är ett mellanting av Laser och IPL. 530-1200NM. Används vid hårborttagning och skin rejuvenation (hudföryngring).

Celloxteknologin gör att styrkan och intensiteten i ljuset byggs upp omedelbart och utan fördröjning. Ljuset bibehåller en stabil och jämn energi under hela pulsen. Genom att Cellox 20 stabiliserar ljuset blir behandlingarna både snabbare, effektivare och säkrare samt att behandlingarna blir så gott som smärtfria. Man jobbar med en svepande rörelse och du som kund har mer kontroll.


Cellox 20 behandlar

Oönskad hårväxt

Ytliga kärl /cupperoser

Pigmentfläckar / fräknar

Åldersfläckar

Hudförbättring och hudföryngring – uppstramning

Acne


Mörkare hudtyper

Cellox 20 använder en betydligt lägre styrka än den traditionella IPL metoden (för hårborttagning och hudföryngring) minimerar man risken för pigmentförändringar och brännskador, samtidigt uppnås ett bättre resultat. Cellox 20 kan användas på mörkare hudtyper (upp till hudtyp 6) än med tidigare IPL-system, p.g.a den svepande rörelsen.


Kylsystem

Cellox 20 har också ett effektivare termo-elektriskt kylsystem (än traditionella IPL-system) som kyler av huden under behandling. Detta gör att det blir effektivare och mycket mer smärtfri behandling än tidigare samt att risken för skador, även på mörkare hud, i princip minimeras helt.


Filtreringsteknik

Cellox 20 är baserad på en unik ”dubbel filtreringsteknik” som filtrerar bort alla potentiellt skadliga våglängder i ljuset. Istället för att energin tas upp av vattenmolekyler i vävnaden kan det (i mycket högre utsträckning än andra teknologier) absorberas av hudens stamceller och av melaninet (vårat pigmentet). Denna unika filtreringsteknik gör att det behövs en betydligt lägre energinivå för att uppnå samma resultat som tidigare = en säkrare behandling. Cellox 20 kännetecknas av en kraftfull effekt och en säker drift.

Pigmentering – Kind

Ytliga kärl – Näsa (mellanvägg inne)

Permanent hårborttagning – Fotrygg

Kort förklaring hur våra hårstrån fungerar

Anagen fas – Tillväxtfas. Endast vid denna fas har behandlingen effekt. ca 15-20% av alla strån befinner sig i denna fas. Varar i ca 2-6 år. Den enda fas då strået har kontakt med roten.

Katagen fas – Övergångsfas. varar i 1-2 veckor.

Telogen fas – Vilofas. 10% är i denna fas. Varar i ca 5-6 veckor. I denna fas börjar ett nytt strå att produceras (tidig Anagen fas).

Hårtyper

Vellushår – Tunna, fjuniga och korta strån med eller utan pigment. Täcker oftast hela kroppen (förutom hand-, fotsula, läppar, navel och ärrvävnad).

Terminalhår – Grövre strån. I puberteten ökar de manliga hormonerna i kroppen och det gör att vellushår omvandlas till terminalahår. Med pigment. Dessa strån är mest mottagliga för behandling. Ben, armar, bikini, axill (under armar), ansikte.

Lanugohår – Små fina strån hos foster, kan även uppkomma vid ätstörningar, fungerar likt ett värmeskydd.


Kärl

Små ytliga vidgade kärl, cuperoser eller spiders kan enbart eller till större delar täcka ansiktet samt på hals och dekolletage. Ljuset söker sig till kärlen och endera förångas de av värmen och försvinner direkt eller så blir de syrefattiga (blir blåaktigt) och koaguleras (tar då ca 3 veckor innan det försvinner).


Pigment

Melaninet (vår huds färg) har klumpat ihop sig och bildat en fläck.

Inflammatorisk hyperpigmentering – Lättare att behandla. Vanlig solskada, postacne, lentigo-åldersfläckar, fräknar. Ljuset koagulerar de överpigmenterade hudcellerna, man fjällar av. Fläcken mörknar och stöts bort inom 5-12 dagar

Passsiv hyperpigmentering- Melasma/Chloasma – Mer svårbehandlad. Hormonell förändring, mediciner + sol, graviditet, p-piller. Behövs oftast fler behandlingar. Kan även förvärra tillståndet (melasma) vid p-piller + sol.


Innan en behandling – Det här ska du tänka på

Eftersom man jobbar med optisk energi och olika ljusspektra så är de viktigt vilken färg man har på huden för tillfället. De mest ultimata är att ha en så ljus hud och så mörka hårstrån som möjligt. Ju mörkare man är i huden desto lättare är det att bli bränd. Så att komma tillbaka från en solsemester eller att ha smörjt in sig med brun utan sol och sedan göra en Ljus-behandling är inte att rekommendera.

Kontraindikationer:

Tumörer (melanom, skivepitelcancer, basaliom)

Diabetes (nedsatt känsel, främst ben)

Epilepsi (ljuset/pulserna kan framkalla ett anfall)

Cancer

Medicinering med fotosensitiva läkemedel (risk för brännskada – antideprisiva, antbiotika, blodförtunnande, kortison, hjärtmedicin, blodtrycksmedicin av vattendrivande typ, acnepreparat med a-vitamin typ roaccutan, hormoner, intag av karotenpreparat och parfym)

Anabola steroider (stor risk för brännskada)

Graviditet/amning

Melasma (risk för rebound-effekt=ökad pigmentering)

Solbrun hud eller brun utan sol (sämre effekt)

Stora åderbrock

Inte innom 2 cm från ögat eller på läpp

Rellativa kontraindikationer

Pågående infektion

Tatuering

födelsemärke brustna kärl (arbetar runt eller täcker vid permanent hårborttagning)

Vid en hårreducering är en till två dagars stubb det ultimata – Så se till att göra detta hemma. Om du ej rakat eller behöver hjälp med rakning inför behandlingen tillkommer en kostnad på 300-500kr, beroende på storlek på område. Det går ej att behandla med utväxta strån, då värmekoncentrationen blir för hög och risk för brännskador ökar.

Vänligen informera om ditt hälsotillstånd. Har du allergier eller är gravid? Ju mer vi vet, desto bättre behandling kan vi ge dig. Givetvis har vi tystnadsplikt.

Vad du än väljer att göra för behandling med IPL så får du räkna med att det oftast behövs fler behandlingar. Hårreducering tar cirka fem till tio gånger och har ett tidsintervall på 1 behandling var 3:e till 8:e vecka, beroende på känsligheten i huden. Kärl, pigment och hudföryngring är kurer på cirka 3-6 behandlingar med 1-2 veckors mellanrum – Allt efter hur området ser ut.


Viktigt att tänka på efter en behandling

Undvik tobak och alkohol efter en behandling och använd en hög solskyddsfaktor SPF50.

Se till att vara försiktig med att sätt igång blodcirkulationen under de första tjugofyra timmarna. Du bör exempelvis undvika aktiviteter som träning, bastu och varma bad etc.

Gör du en hårreducering så är de viktigt att du inte förstör hårets växtcykel med vaxning eller plockning mellan dina behandlingstillfällen. Vill du ta bort oönskad hårväxt under behandlingstiden är det bästa att använda en rakhyvel eller sax.


Behandla acne med hjälp av Cellox

IPL är som de
flesta vet ett spritt pulserande ljus med många olika våglängder som kan jobba på olika kromoforer – Mål dit ljuset drar sig till. Det blå ljuset som har en nanometer runt 400 är de mest antiinflammatoriska ljuset – Men du kan även behandla acne på samma sätt som du reducerar kärl.

Reducera acne – Gör en kur för bästa resultat

Med kärlinställningen kan du få blodkärlen till acneområdet att dra ihop sig. Du stoppar alltså blodtillförseln till acnen och på så sätt reduceras utslagen. Bästa resultat får du om du går en kur med kombination av AHA-peeling, Infuzion, Polarisol samt har bra produkter att använda hemma – Exuviancé.