Solskydd EVY

EVY Sunscreen Mousse är ett medicinskt klassat solskydd baserat på patenterat hudvårdsteknologi och tillverkad i Sverige sedan 1999. EVY Sunscreen Mousse är baserad på patenterad hudvårdsteknologi som är medicintekniskt klassad och finns förutom solskydd även för flera andra hudvårdsändamål. Tillverkad i Sverige sedan 1999.

Upp till 6 timmars skydd

Den patenterade formulan ger överlägset skydd i solen och har flera unika egenskaper. EVY bildar en skyddsbarriär som efterliknar och förstärker hudens naturliga försvar och fördelas i hela översta hudlagret istället för att lägga sig på ytan som många ordinarie krämer. Därför gnids den inte av vid bad, svett och handdukstorkning och ger ett mycket långvarigt skydd mot UVA och UVB strålar. EVY skyddar även mot värme, vind och vattenpåfrestningar i form av klor och saltvatten samt flera andra hudirriterande ämnen.

Rekommenderat av hudläkare/vitiligoförbundet

EVY utvecklar produkter särskilt för känslig hud och överkänslig hud, men är lämplig för alla hudtyper och rekommenderas av många hudläkare även till personer med soleksem och solallergi samt albinism. Vitiligoförbundet har utsett EVY till det säkraste solskyddet på marknaden för deras medlemmar. EVY passar även ofta personer med känslig hy som inte tål vanliga solskyddsprodukter då alla produkter är hypoallergena och mycket milda. Alla EVY produkter är säkra att använda för små barn även om vi inte rekommenderar lägre än spf 30 till barn under 16 år.

För ansikte, kropp och hårtopparna

EVY är lämplig både för ansikte och kropp. Den absorberas och torkar snabbt och underlättar att du tar tillräckligt av solskyddet och att du därmed faktiskt uppnår det skydd som anges på flaskan. Den är glans- och kladdfri samt täpper ej till porerna. Lämnar ingen vit hinna och är doftfri. Går att använda runt ögon och på läppar. EVY kan även användas i hårbotten för tunnhåriga och för att skydda hårtopparna.  Formulan är långvarigt fuktgivande och skyddar huden mot solens uttorkning och förtidsåldrande. Vissa av produkterna är dessutom berikade med vitaminer, silkesextrakt och kollagen för att motverka solens skadliga effekt på huden.

Dryg och lättapplicerad

EVY moussen är ca dubbelt så drygt i jämförelse med kräm. Den absorberas snabbt av huden och du använder därför lättare rätt mängd av solskydd i jämförelse med en kräm. Aerosolförpackningen är öppnas aldrig och förblir därför bakteriefri och fräsch tills flaskan är slut.

Säker teknik

EVY technology innehåller flera solskyddsfilter. Dessa samverkar för att få högsta möjiga effektivitet mot både uva och uvb strålarna, samtidigt som de kan hålla en låg koncentration av filter. Solfiltrena är mycket välbeprövade och godkända av myndigheter i EU och runt om i världen. Våra produkter ger ett extra högt och stabilt skydd mot UVA strålar, vilket är viktigt för solkänsliga, barn och de som vill undvika förtidsåldrande. Vi följer Boots standard för UVA och uppnår det högsta möjliga skyddet, 5 stjärnor. Vilket betyder över 90% UVA skydd i förhållande till flaskans angivna UVB skydd.

Välbeprövad av såväl barnfamiljer som elitidrottare

EVY sunscreen mousse blev utvalt som officiellt solskydd på EF-båtarna vid Whitbread Around The World, numera Volvo Ocean race under de 9 månaderna till havs. Expedition Robinson, Axa Adidas multisportteam och det svenska teamet i Atlantic Rowing Race har bla. alla valt och använt produkterna under extrema förhållanden.

EVY TECHNOLOGY är stolt att presentera Annelie Pompe som ambassadör för varumärket. Annelie har under flera år använt EVYs produkter i sitt arbete som professionell äventyrare, fridykare och bergsklättrare.

Bland hennes prestationer är ett världsrekord i fridykning till 126m, liksom att vara den första svenska kvinnan att bestiga Everest från norra sidan och klättra de sju topparna, den högsta toppen i varje världsdel. ​

Vanliga frågor och svar


Beskrivning av patent

Hudskyddspreparatet enligt uppfinningen har stort användningsområde, till och med mot frätande substanser som koncentrerade syror och behandling/ skydd mot nickelallergi. Det används med fördel som bärare för aktiva substanser,såsom solfilter, anestetika för huden, fungicida medel, baktericider etc.

Grundformulan bildar ett osmotiskt membran, dvs semi-permeabelt membran i huden. Det skyddar huden mot inverkan av skadliga substanser och ger dessutom huden en möjlighet att återhämta sig från eventuella skador. Formulan innefattar såväl lipofila som hydrofila komponenter som föreligger i två faser. Tack vare det, verkar formulan samtidigt på flera nivåer i huden. Detta tvådimensiella filtermembran förstärker hudens naturliga egenskaper istället för att tillföra huden substanser för att lindra symptom. Formulans lipofila komponenter förhindrar omedelbar kontakt mellan vatten och vattenlösliga ämnen och den behandlade hudens hydrofila partier, vilket sålunda förhindrar uttorkning av huden. Vid användning uppstår dessutom hydrofila centra i de lipofila områdena på ett sådant sätt att normal svettning praktiskt taget inte alls påverkas och genom det osmotiska membranet återställs sålunda hudens naturliga förmåga att hålla en jämn balans mellan ut- och inflöde av bl.a fukt och värme. Formulan enligt uppfinningen tillför huden inget fett och är därför helt kladdfritt och fri från en känsla av en hinna. Samtidigt som det tränger längre in i huden, vilket följaktligen har en mer djupverkande effekt än tidigare kända hudkrämer. En stor fördel är att effekten är kvar i huden under lång tid, även efter att huden har tvättats.

Hur fungerar EVY Daily Tan Activator? 

Hur applicerar man Daily Tan Activator i kombination med solskydd?

Daily Tan Activator är en intensivt vårdande fuktmousse som stimulerar hudens melaninproduktion och stärker hudbarriären. Den kan användas dagligen, morgon och kväll för att ge en gradvis, jämn och naturlig färg utan att ha solat. Tan Activator är även perfekt att använda inför solsemestern eller för att underhålla färgen under och efter semestern. Formulan innehåller inget solskydd så använd den under solskyddet alternativt applicera den på kvällen istället för en after sun.

Vad är skillnaden på EVY Daily UV Face Mousse och EVY SPF 30?

Daily UV Face Mousse innehåller flera aktiva ingredienser och kan användas som ett dagligt skydd mot solskador och yttre föroreningar. Produkten är berikad med aktiva ingredienser, hyaluronsyra, C- och E-vitamin samt Nymphaea Alba Extract och Sodium Palmitoyl Proline för utjämnade av pigmenteringar.

EVY SPF 30 är anpassad för ansikte och kropp. Eftersom den är extra vattenfast är den utmärkt under en solsemester, eller om man svettas mycket. Daily Face är också vattenfast men inte extra vattenfast som SPF 30.

Kan jag använda EVY tillsammans med annan hudvård? Vilken ordning blir bäst?

Alla EVYs produkter går att kombinera med andra produkter. Daily UV Face mousse är ett perfekt val ovanpå ett fuktserum. Sedan kan man använda en CC-kräm eller makeup ovanpå. EVY skyddar huden från ingredienser i sminket som kan vara irriterande. Daily UV Face mousse fungerar liknande en primer som får sminket att sitta bättre och kan även appliceras runt ögonen.

Hur fungerar EVY Daily Repair Mousse?

Daily Repair mousse är framtagen för känslig hud, lämnar ingen kladdig hinna och täpper inte till porerna. Moussen är intensivt mjukgörande, fuktgivande och förstärker hudens naturliga barriär.  Den unika hudvårdsteknologin skyddar huden 4-6 timmar trots tvätt. Daily Repair återfuktar på djupet och huden kan tillgodose sig all näring och vitaminer från formulan. Vid torr hud applicera Daily Repair regelbundet i minst 1-2 veckor. Produkten kan även användas i förebyggande syfte. Vid eksem använd morgon och kväll i minst 1 månad för bästa resultat. Daily repair kan även användas på små barn som en mjukgörande produkt på torr hy eller på blöjområdet och böjveckseksem.