Permanent Makeup

Kosmetisk tatuering är en form av tatuering, där pigment (speciellt utformad för att användas i ansiktet) förs in under huden men till skillnad från en vanlig kroppstatuering inte lika djupt. Pigmentet bleknar och färgen minskar gradvis för att helt försvinna efter 1-3 år. Fördelen med att använda denna tatueringsteknik jämfört med klassisk tatuering är att i då ansiktets propotioner förändras med tiden och ”faller” vilket gör att vi inte vill ha ett par ögonbryn för långt ner eller med en färg som lätt går till blågrå.

Permanent makeup kräver inte bara en hög teknisk precision, utan också en konstnärlig talang och kreativa visioner. Varje person behandlas individuellt, beroende på ansiktsanatomi och hudtyp. Genom nogranna val av pigment och placerade drag förbättras din naturliga skönhet.

Ögonbryn är det vanligaste som tatueras, men även eyeliner övre och nedre fransraden och läppar, linje eller ifyllda. 3D-teknik görs på brynen, strå för strå och det går även att välja flera färger för ett mer naturligt resultat. Denna teknik är idag den mest populära, då det ser väldigt naturlig ut.


Touch-up

Efter ca 4 veckor kommer man tillbaks för en kostnadsfri Touch-up, där man kollar så att allt ser jämnt och fint ut, samt att färgen är som man hade tänkt sig. Det vanligaste är att färgen är bra och att man ev får fylla i här och där. Det händer att man vill ha mörkare färg och då får man fylla i allt en gång till. De flesta kunder kommer sedan tillbaks efter 1-2 år för att fylla i och fräscha upp tatueringen, denna behandling ses som en påfyllnad. För att färgen ska försvinna helt krävs längre tid, från 3 år och uppåt. Vissa hudtyper (oljig hy och känslig hy) kräver ofta ett 3:e återbesök, ”extra Touch-up”. Det skall då göras mellan 1-2 månader från det sista besöket.


Innan behandling

Ej dricka kaffe eller svart te (samma dag)

Ej dricka alkohol

Ej vara förkyld eller ha en infektion i kroppen

Ta medicin (viktigt att meddela vilken) även hälsoprepatat (t.ex omega-oljor). Alvedon fungerar

Efter behandling

Ej duscha/bada/träna/basta

Ej använda andra produkter på zonen än de rekommenderade av terapeuten

Ej röra pigmenteringsskorporna

Ej lägga någon makeup på zonen

Skydda den behandlade zonen från UV-ljus

För påskyndade effekt rekommenderas ZINZINO. Det är en företag med produkter inriktade för din kropps insida. Man kollar sina värden genom ett blodtest – stick i fingret, enkelt och snabbt som kan utföras på salongen eller att du själv gör det hemma. Då får man reda på hur cellernas värden är och alla olika kroppsfetter som är livsviktiga för ett hälsosamt liv. Detta görs med ZINZINOS balanstest, därefter börjar man med balansolja för att bygga upp och trappa ner på det som just din kropp behöver.


Monas Skönhetsvård följer Läkemedelsverkets och Socialstyrelsens föreskrifter om tatueringsfärger (förordning 2012:503) och är godkänd av Miljö & Hälsa. Pigmenten är tillverkade i Tyskland på Wilde Cosmetics och är godkända enligt svensk lagstiftning samt kontrollerade av Läkemedelsverket. Pigmenten har klassifieringen Biological Safety och innehåller ej; tungmetaller, arsenik, barium eller bly.PMC Micro colour är ett pigment som noggrant testats med god bindning i huden, utan läckage och utan dokumenterade irritationer i huden. Pigment och konserveringsmedel är enligt EU’s förordningar för kosmetiska produkter. Ljusexponering påverkar inte detta pigments färgbeständighet. Engångshygienmodulnålar andvänds och vår PMC tatuerare är utbildad och diplomerad kosmetisk tatuerare med flerårig erfarenhet.Pigmenten följer Svensk, EU samt Amerikansk lagstiftning och svenska märkninsregler. Är både organiska och organiska.

Från och med 4 januari 2022 har EU tagit in en ny lag angående tatueringsfärger, denna lag gäller även permanent makeup. Målet med den nya regleringen är att uppnå en ny standard av tatuering och PMU produkter i Europa.
Därför har man ändrat hur mycket av visa ingredienser som får användas. LCN har agerat snabbt till den nya lagen och ändrat alla LCN PMU färgers formula. Kvaliteten är densamma som de förra färgerna. På sådant sätt kan LCN garantera en produkt som är säker för oss som utför behandlingen men också för dig som kund.


För mer information om Permanent Makeup

KLICKA HÄR