Skinplan

Företaget New Medic Era som utvecklat SkinPlan år 2004, är specialister på medicintekniska produkter. Produkterna är till för att förbättra, läka, skydda, och reparera huden.

Märket utgår ifrån tre punkter: Analyze, Balance och Control. Alltså börjar man med att analysera vad för typ av hudtillstånd man har, detta med hjälp av SkinPlans hudanalyseringsmaskin som scannar det yttersta hudlagret men även grunden. Man räknar också med allt från årstider, ålder till den fysiska tillståndet. Det man mäter är hudens barriärfunktion på serum (fett) och fukt. Det man får fram är hur låg, hög eller normal produktion man har av dessa två. När analysen är klar fylls ett mätkort i där ansiktets olika zoner utgör vilket tillstånd man har och ut efter det dem produkter som huden är i behov av. Detta är alltså det ”andra” steget/Balance, rapporten på vilka produkter man ska använda sig utav för att uppnå den maximalt bästa hud man själv kan få. Efter detta väntar man i tre veckor under tiden av användning av produkterna. Då kommer kontrollen (Control) där man gör en ny hudanalys för att visa hur SkinPlan har förbättrat barriärfunktionen. 

 


 

SkinPlans Produkter:

Rengöring & Ansiktsvatten

Sensive Cleanser Milk PH 5,0Avocadoolja och C-vitamin

En effektiv, vattenlöslig rengöringslotion som avlägsnar orenheter och make-up utan att torka ut huden. Bevarar hudens naturliga syrabalans. Passar till hud som är känslig, torr, normal, normal + fet T-zon och torr + fett T-zon.

Sensitive Tonic CollagenKollagen och Glycerin 4%

Rengörande ansiktsvatten som bibehåller hudens naturliga pH-värde som även är fri från alkohol. Passar de som Har den typ av hy som är känslig, torr, normal, normal + fet T-zon och en torr + fet T-zon.

Sebo Control Cleanser Gel PH 6.1, Jästextrakt, Panthenol, Allantoin, B3-vitamin och Cocosolja

Sebo Control Cleanser Gel är en vattenlöslig rengöringsgel som avlägsnar smuts och fett som täpper till porerna utan att angripa hudens naturliga barriär. Passar till en hud som är fet, fet + torr, acnebenägen och mycket torr.

Sebo Control Tonic PH 5.9, Allantoin, Panthenol, B3-vitamin och Jästextrakt

Ett rengörande ansiktsvatten som effektivt reducerar och normaliserar hudens överproduktion av sebum (fett). Den är fri från alkohol som har en tendens till att torka ut huden. Passar till de som har fet, fet + torr, acnebenägen och mycket torr hy. 

 


 

Dag & Nattkräm

Sebo Control Day Cream, Jästextrakt, Salicylsyra 0,5%, Tea Tree Olja 0,5%, Aloe Vera, B3-vitamin, Panthenol och Allantoin

En fettfri gel speciellt utvecklad för mycket fet och oren hud. Dess ingredienser reducerar uppkomsten och överproduktionen av talg samtidigt som den verkar lindrande och rengör huden. Mjukar upp och återfuktar huden.

Skin Repair Day Cream, Ringblomma, Sallatspikblad, Panthenol, Allantoin, Stickmyrten, Lakritsextrakt, Macadamiaolja 3% och Hästkastanjextrakt

En balanserande, lugnande creme som stödjer och bygger upp hudens barriär så att den blir stark och mindre utsatt. Den ger även ett optimalt skydd. Passar den hy som är känslig, torr, normal och mycket torr.

Hyaluronic Acid Day Cream, Hyaluronsyra 15mg/ml, Algextrakt, E-vitamin, C-vitamin, Glycerin 2,5% och Panthenol  

En i hög grad fuktgivande dagcreme med hyaluronsyra. Bidrar och hjälper hudens förmåga att behålla fukt under en lång tidsperiod. Hjälper huden att återfå sin ursprungliga balans. Normal + fet T-zon, torr + fet T-zon, fet och fet + torr hy bör använda sig utav denna produkt.

Vitamin A & E Night Cream, Avocadoolja 5%, A-vitamin, E-vitamin, Sodium PCA 1% och Ceramid

Slätar ut rynkor som uppstått på grund av torr hud, tillskyndar hudens förmåga att återfå sin ursprungliga barriärfunktion för optimalt skydd. Passar dig som är känslig, torr, normal och mycket torr.

 


 

Ansiktsmask

Vitamin A & E Mask, A-vitamin, E-vitamin, Avocadoolja 3,5%, Sheasmör 2%, Glycerol 2,5% och Panthenol

För dig som har en känslig, torr, normal och mycket torr hy är denna mask något för dig. Den är stärkande som bör appliceras regelbundet för att stimulera huden. A-vitamin hjälper till att skydda huden mot förorenande ämnen och fördröjer föråldringsprocessen. E-vitamin förbättrar utseendet på torr och ojämn hud.

Sebo Control Mask, Tea Tree Olja 0,5%, Kaolin 10%, Glycerin 5%, Jästextrakt, Aloe Vera 12mg/ml, Panthenol, Allantoin, B3-vitamin och C-vitamin

Djuprengörande ansiktsmask som öppnar upp porerna och förfinar hudens struktur. Den absorberar hudens ytliga fett och tar bort den synliga glansen. Innehåller en hög mängd aloe vera juice som ger huden fukt på en djup nivå. Alltså passar denna mask för dig som har en normal + fet T-zon, fet, fet + torr och acnebenägen hud.

Hydro Gel Mask, Imperata Cylindrica och Sorbitol

En högkoncentrerad ansiktsmask som förstärker torr hud och hud utsatt för solbad. Bidrar med näring, stärker och förbättrar hudens struktur. Binder fukt i upp till 24 timmar. Passar alla. 

 


 

Ögonkräm

Hyaluronic Acid Eye Care Gel, Hyaluronsyra 16mg/ml, A-vitamin, Silkesprotein och Veteprotein

Ett komplett skydd av området runt ögonen. Fräschar upp och ger ny fukt åt extremt uttorkad hud. Slätar ut hudens linjer och rynkor. Passar alltså alla hudtyper.

Retinol Eye Care Cream, Macadamiaolja 4%, Squalene 3%, Sheasmör 3% och A-vitamin

Mycket näringsgivande ögoncreme för extremt torr hud och hud som överexponerats i solen. Binder fukt och får huden fastare vilket motverkar nybildandet av rynkor. Ger näring och stärker huden.

 


 

Serum

Sebo Control Serum High Concentrate, Panthenol, Tea Tree Olja, Ringblomma, Salicylsyra 1%, Stickmyrten, Sallatspikblad, Ringblomma och Hästkastanjextrakt

Begränsar överproduktion av sebum (fett). Speciellt för fet hud. Kan även användas enbart på T-zonen eller som en behandling direkt på problemställen.

Sensitive Skin Serum High Concentrate, Butenglykol, Sackaridisomerat, Hyaluronsyra, Pentavitin och Glycin Soja

Ett serum som skapats speciellt för känslig och överkänslig hud. Återställer hudens biologiska balans och stimulerar dess naturliga skyddssystem. Elhibin minskar hudirritationen och ökar dess fuktinnehåll. Precis som colhibin, är en MMP-hämmare och är därför en av de mest publicerade anti-aging ingredienserna på marknaden.

Vitamin C Booster, Stabil L-Askorbinsyra (C-vitamin)

Ett vitamin C serum som har den aktiva ingrediensen stabil L-Askorbinsyra (vitamin C). Om du har problem hy, oavsett vilka problem du har, så är Cvitamin din bästa vän. Den är bra för att behandla ärr, pigmentfläckar, solskador, fina linjer och akne. Dessutom så har den en utjämnande och uppljummande effekt på hudtonen

 


 

Peeling

Fruit Acid Peeling AHA 20%, Glykolsyra

Mycket effektiv vid borttagning av döda hudceller. Djuprengörande vid sträv, matt och fet hud. Slätar ut rynkor. Stimulerar effektivt bildandet av kollagen. 

För att läsa mer om SkinPlans produkter gå in på www.skinplan.se


 

Produkterna finns att köpa hos Monas Skönhetsvård eller genom att maila/ringa på info@monasskonhetsvard.se / 08-410 076 90