Fotvård


Våra fötter är nåt av det viktigaste som vi har därför är det viktigt att vi tar hand om dom. I alla fotbehandlingar görs det som krävs för att fötterna skall kännas fina och behagliga efteråt. Skillnaden mellan en fotvård och en pedikyr beror på hur mycket som dina fötter kräver. Behöver endast hälar filas och naglar finjusteras är det en pedikyr du behöver. Har du kraftiga förhårdnader, sprickor, nageltrång, liktornar, vårtor etc. är det en fotvård dina fötter vill och kräver. 


Vi rekommenderar att du efter en fotbehandling hemma använder dig av återfuktande och läkande produkter. Från Exuviancé Pedi Peel Dry Skin, en kräm som exfolierar och återfuktar torra partier.

20240-exuviance-pedi-peel-dry-skin-repair.jpg

Att tänka på efter och mellan dina behandlingar är att smörja ofta, stretcha vadmusklerna, senor på över och undersida. EJ fila själv så att huden blir röd. För att fötterna ska må bra räknas insidan, detta med hjälp av Zinzino. Det är en företag med produkter inriktade för din kropps insida. Man kollar sina värden genom ett blodtest – stick i fingret, enkelt och snabbt som kan utföras på salongen eller att du själv gör det hemma. Då får man reda på hur cellerna och alla olika kroppsfetter som är livsviktiga för ett hälsosamt liv. Detta görs med ZINZINOS balanstest, därefter börjar man med balansolja för att bygga upp och trappa ner på det som just din kropp behöver.