Fotvård

I alla fotbehandlingar görs det som krävs för att fötterna skall kännas fina och behagliga efteråt. Skillnaden mellan en fotvård och en pedikyr beror på hur mycket som dina fötter kräver. Behöver endast hälar filas och naglar finjusteras är det en pedikyr du behöver. Har du kraftiga förhårdnader, sprickor, nageltrång, liktornar, vårtor etc. är det en fotvård dina fötter vill och kräver. 


Fotvård

En Klassisk fotbehandling som koncentreras på problemområdet: hud / naglar samt en avslappnande fot- och benmassage.


SPA-Fotvård (boka fotvård + parafininpackning)

En hel fotbehandling med Fotbad, uppfräschande peeling, behandlingen koncentraras på problemområdet; hud samt naglar, en avslappnad fot-och benmassage, samt paraffininpackning. 75 min Speciellt anpassad för torra, nariga fötter. 


AHA-Fotvård 

En behandling Speciellt anpassad för “besvärliga fötter”, så som mycket torr hud med sprickor och förhårdnader. Uppmjukande Fotbad, AHA-peeling som tar bort  alla döda hudceller. En komplett fotbehandling koncentrarat på problemområdet; hud & naglar samt en avslappnande fot-och benmassage. 90 min.


Vårtbehandling

Utförs med skrapning, filning och användning av rökelser. oftast krävs 5-8 behandlingar.


Gellack

Är ett starkt och hållbart lack som härdas i uv-ljus. Torkar därför på en gång och du kan sätta på dig skorna direkt. Sitter ca 3 veckor.


Gelé

Ett system för nageldesign/skulptering på tånaglarna vid t.e.x reparation av skadade naglar samt för en permanent fransk pedikyr. Håller ca 4-5 veckor. Vi utför även reparation/ skulptering av enstaka naglar vid skador.


Salongen sammarbetar även med ortopedtekniker Roger, som gjuter sulor på plats samt kan komma till din arbetsplats eller hem. Kontakta salongen vi mail eller telefon för bokning, då han ej finns på plats för drop in.

Ortopedtekniker Roger Hallberg på Idrottscomfort RK AB i sammarbete med Salongen gjuter individuellt anpassade sulor till dig, det tar ca 1 timme. Roger gör en fotanalys, gjuter sulorna i belastningsläge, slipar till och anpassar till dina skor. Du kan använda sulorna direkt samt att de aldrig tappar formen.

Pris från 1800kr. För arbetsgivare är hela summan avdragsgillt som behandling/rehabilitering.

En felaktig mekanik i foten leder till förändringar i belastningar i nästan alla leder i kroppen. Det är då du får ont i ryggen, höfterna, knäna, fötterna. Du som står och går mycket på hårt underlag blir lättare trött. När du har besvär kompenserar du för att minska besvären.

Olika problem som kan avhjälpas:

Hallux Valgus -sned stortå. Främre delen av foten blir plattare och bredare. Därefter börjar stortån vinkla sig mot de andra tårna. Med en speciell byggnad som utjämnar belastningen slutar den växa och smärtan försvinner! Du behöver inte sjukskriva dig!

Benhinneproblem- en överbelastning av musklerna i underbenet, insida, fram. En vanlig skada som kan uppstå av en snabb stegring eller för intensiv träning.

Hälsporre- Klantar fasciit. En överbelastning på senstråkes fäste under foten. Genom att avlasta senan vars fäste är inflammerad försvinner smärtan.

Nedtrampat fotvalv/ Plattfot- belastningssmärta orsakas av bristning eller inflammation av en kraftig sena vilket kan göra att fotvalvet kollapsar.

Pronation- det vanligaste problemet. Inåt belastning. Platt. Mekaniken blir fel och sprider sig uppåt i nästan alla leder, knän och ländrygg. Supination utåtbelastning Högt fotvalv.

Uttrampad hälkudde/ hälkuddesinsufficiens- smärta i hela trampdynan eller runt fotsulan. Blir värre ju mer belastning som blir under dagen.

Knä- Ländryggs- och hälseneproblemen.

Mortons syndrom- ont i främre delen av foten. En nerv som kläms mellan två ben under en längre tid, nerven förtjockas och kläms ännu mer. Ganska vanligt.

Marsfraktur- en stressfraktur i foten som uppstår av överbelastning, det uppstår små frakturer/sprickor på benen i foten.


Vi rekommenderar att du efter en fotbehandling hemma använder dig av återfuktande och läkande produkter. Från Exuviance Pedi Peel Dry Skin, en kräm som exfolierar och återfuktar torra partier.

Att tänka på efter och mellan dina behandlingar är att smörja ofta, stretcha vadmusklerna, senor på över och undersida. EJ fila själv så att huden blir röd, en förhårdnad kommer oftast av att det är felbelastningar, rekommenderat att förebygga med att gjuta inlägg anpassade för DIN fot.