ZINZINO

Fish isn’t the only source of omega-3

Människor idag har ett stort intresse för hälsa och välmående, men ändå ökar våra hälsoproblem. Vetenskapen pekar på att en av orsakerna är den dramatiska förändringen i balansen mellan de essentiella fettsyrorna omega-6 och omega-3 i vår dagliga kost. Vi får i oss alldeles för mycket omega-6 och alldeles för lite omega-3, vilket skapar en obalans i kroppen.

Omega-3


Vårt DNA är utformat för en proportion 1:1 mellan omega-6 och omega-3. Under de senaste 60 åren har livsmedelsindustrin skapat en obalanserad kost som resulterat i en osund balans på i genomsnitt 15:1 i Europa och 25:1 i USA. Detta genom att livsmedelsbranschen tillsätter den betydligt billigare och mer hållbara omega-6, vegetabiliska oljor (ej oliv) till väldigt många produkter (för att inte härskna/mögla) så som i halv-/helfabrikat, i bröd, kakor, såser, även i djurens kost (pellets) mm.

Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar en balans 2:1 till 5:1 och med ZINZINOs produkter kan du uppnå vad forskare rekommenderar. En balans 3:1 mellan omega-6 och omega-3 inom 120 dagar (cellernas tid att förnya sig). Det som händer i kroppen är att cellerna byggs upp av det essentiella fett som det finns mest av. Cellskal bestående av omega-3 är mjukt och följsamt, cellen tar upp näring och kan ge ifrån sig slagg och gifter. Cellskal av omega-6 blir hårda och dålig eller ingen in- och utförsel förekommer. För hög halt omega-6 startar tysta inflammationer i kroppen vilket kan leda till svåra sjukdomstillstånd, tvärtom är det med omega-3, här hamnar kroppen i ett mer normalläge.

Balansolja har inga tillsatser och innehållet är omega-3 från vildfångad fet kallvattenfisk + Polyfenoler från oliver som skördats tidigt, samt D-vitamin. Ca 1 msk/dag motsvarar ca 2-3kg fisk/vecka. 1 flaska (300ml) är 1 månads förbrukning och motsvarar 12 Kg fisk.

För att läsa mer om leverantören

Hela människan inifrån och ut