ZINZINO

Idag har vi ett stort intresse för vår hälsa och välmående, men ändå ökar våra hälsoproblem. Vetenskapen pekar på att en av orsakerna är den dramatiska förändringen i balansen mellan de essentiella fettsyrorna omega-6 och omega-3 i vår dagliga kost. Vi får i oss alldeles för mycket omega-6 och alldeles för lite omega-3, vilket skapar en obalans i kroppen.

Vårt DNA är utformat för en proportion 1:1 mellan omega-6 och omega-3. Fram till 1960-talet var odlingsmetoderna annorlunda och maten tillagades lokalt eller i hemmet. Vår balans var 4:1 naturligt. Under de senaste 60 åren har livsmedelsindustrin skapat en obalanserad kost som resulterat i en osund balans på i genomsnitt 15:1 i Europa och skrämmande 25:1 i USA. Detta genom att livsmedelsbranschen tillsätter den betydligt billigare och mer hållbara omega-6, vegetabiliska oljor (ej oliv) till väldigt många produkter på hyllan (för att inte härskna/mögla) så som i halv-/helfabrikat, i bröd, kakor, såser, även i djurens kost (pellets) mm.

Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar en balans 2:1 till 5:1 och med ZINZINOs produkter kan du uppnå vad forskare rekommenderar. En balans 3:1 mellan omega-6 och omega-3 inom 120 dagar (cellernas tid att förnya sig). Det som händer i kroppen är att cellerna byggs upp av det essentiella fett som det finns mest av. Cellskal bestående av omega-3 är mjukt och följsamt, cellen tar upp näring och kan ge ifrån sig slagg och gifter. Cellskal av omega-6 blir hårda och dålig eller ingen in- och utförsel förekommer. För hög halt omega-6 startar tysta inflammationer i kroppen vilket kan leda till svåra sjukdomstillstånd, tvärtom är det med omega-3, här hamnar kroppen i ett mer normalläge.

Balansolja är ”mat på flaska”, inga tillsatser. Innehållet är omega-3 från vildfångad fet kallvattenfisk + Polyfenoler från oliver som skördats tidigt samt D-vitamin. Ca 1 msk/dag motsvarar ca 2-3kg fisk/vecka. 1 flaska (300ml) är 1 månads förbrukning och motsvarar 12 Kg fisk.


 

ZINZINO Hälsopresentation


Om du vill lära dig mer om vad exakt ZINZINO gör för dig

KLICKA HÄR


Podcast om en god hälsa

KLICKA HÄR


Avsnitt från en PT

KLICKA HÄR


Fettsyrebalans

KLICKA HÄR


Hör Mona prata om HANZZ+HEIDII. Schweiziska, biotekniska hudvårdsprodukter som kompletterar ZINZINO.


Ring/maila oss eller kom in till salongen, så registrerar vi dig som kund, du kan även själv gå in och registrera dig genom att KLICKA HÄR. 

Produkterna finns att köpa hos Monas Skönhetsvård eller genom att maila/ringa på info@monasskonhetsvard.se / 08-410 076 90