Exuviance

 

Exuviance är ett medicinskt hudvårdsmärke från USA som ger verkliga resultat!

Märket är framtaget av Dr.Van Scott, dermatolog och Dr.Yu, farmakolog med dermatologi som specialitet. Företaget grundades 1988 och de jobbar än idag med forskning och utveckling av nya ämnen och produkter. Dessa läkare har arbetat och forskat i över 50 år med huden och det var dessa herrar som upptäckte och tog patent på alfahydroxisyrateknologin (AHA) på 70-talet. Detta gav hudvårdsbranschen ett regält uppsving och många andra märken använder sig idag av deras upptäcker.

Exuviance erbjuder ett komplett system av vetenskapligt utvecklade, högeffektiva hudvårdsprodukter med alfa- och polyhydroxisyror kombinerat med de senaste teknologierna och innovationerna.

Märket har tagits fram för de som vill få verkliga resultat med innehåll som håller vad det lovar och utan att behöva betala för en fin produkt. ALLA kan använda Exuviance, grundtanken är att få in fukt på djupet och att påskynda exfolieringen av torra och gamla hudceller, som täpper till huden. Resultatet blir en yngre hud med ett vackrare och sundare utseende.

Alla produkter från Exuviance är dermatologiskt utvecklade och testade. Produkterna testas inte på djur. Krämerna och Ansiktsvattnen gör inte att man får pormaskar eller akne. Ögoncremerna är oparfymerade och har testats oftalmologiskt (på människor under översyn av dermatolog/hudläkare och oftalmolog/ögonläkare). Produkterna för känslig hy är hypoallergeniska (dermatologiskt testade och aldrig på djur).

Daglig användning av Exuviance produkter ihop med salongens specialkomponerade ansiktsbehandlingar gör att din hud blir jämnare i struktur och färg, minimerar linjeringar/rynkor, minskar torrhet och får huden att läka snabbare vid ex acne.

Produkterna är uppdelade i olika linjer, men kan kombineras och skräddarsys speciellt för din hud och behov. Fråga på salongen, din hudläkare vet bäst!

För att komma till Exuviance webbutik klicka här


 

Exuviance Produkter:

Rengöring

Gentle Cleansing CremeGlukonolakton (PHA), Aloe vera, Gurkextrakt

Rengöringscreme som passar till alla hudtyper, även torr och känslig hud. En rengöring som skonsamt avlägsnar makeup och radikaler som stör hudens yttre lager. Rengöringen innehåller PHA som exfolierar milt och lämnar en återfuktande känsla.

Purifying Cleansing GelGlykolsyra (AHA), Glukonolakton (PHA)

Djuprengörande gel, för den tåliga icke-sensitiva huden. Löddrande. Används med fördel också av män, även utmärkt som rakskum. Passar även som duschtvål till kroppen.

OptiLight Daily PrepNeoGlukosamin, Växtextrakt

Denna krämiga rengöring avlägsnar alla spår av makeup och orenheter, förfinar porerna och förbereder huden för de övriga produkterna i OptiLight serien. Patenterade NeoGlucosamine exfolierar skonsamt missfärgad hud och avlägsnar döda hudceller som orsakar glåmighet. Extrakt från fjällväxter hjälper till att återställa en allmän klarhet och ger lyster åt huden.

Clarifying Facial CleanserMandelsyra (AHA), Glukonolakton (PHA), Salicylsyra (BHA), Tea tree oil

Rengöringsgel som rekommenderas framförallt till aknebenägen hud. Ej uttorkande. Den har dessutom en mild antibakteriella effekt. Rekommenderas med fördel till hud som eventuellt kan vara utsatt för bakteriella/microorganism angrepp som till exempel akne, rosasecea, sebboroiskt eksem m.m

Total Correct WashGlukonolakton (PHA), Maltobionisk syra (Bionic PHA), Aloe vera, Gurkextrakt, Kamomill

Ger din nya hudvårdsrutin en flygande start med den här krämiga rengöringsmoussen som innehåller en blandning av PHA, extrakt av aloe vera, ros, kamomill och gurka. Verkar varsamt exfolierande, stimulerar cellförnyelsen och förbättrar hudens struktur för att ge en fräsch, ny hud. Den tvålfria sammansättningen rengör effektivt och avlägsnar makeup utan att irritera. Huden blir klar, slät och förberedd för nästkommande produkter.

Ansiktsvatten/Toner

Soothing Toning LotionGlukonolakton (PHA), Algextrakt, Aloe vera, Hyaluronsyra

Passar alla hudtyper, men rekommenderas framförallt till känslig och torr hud. Är ett utmärkt alternativ till exempelvis uttorkad akne. Ett barriärskyddande och fuktgivande ansiktsvatten som tar bort resterande makeup men även alla fria radikaler.

Moisture Balance Toner, Glykolsyra (AHA), Glukonolakton (PHA), Aloe vera, Hyaluronsyra

Rekommenderas till en storporig, fet och solskadad hud då den är återfuktande men även milt exfolirande.

Clarifying SolutionGlykolsyra (AHA), Klorhexidin

Rekommenderas till en fet, grovporig hud, samt fet aknebenägen hud. Appliceras endast lokalt på drabbade partier. Kan verka uttorkande på redan torr akne.


 

Dagkräm

Sheer Refinding Fluid SPF 40NeoGlukosamin, Vitamin E, Phytotal

En dagfluid som passar huden utan sensitivitet. Rekommenderas till normal hud med fet tendens. Rekommenderas med fördel till män med normal-tålig hud.

Sheer Daily Protector SPF 50, Glukonolakton (PHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Vitamin E, Grönt te, Titandioxid, Zinkoxid

Exuviance Sheer Daily Protector är en lätt tonad och vårdande dagkräm med högt mineralbaserat UVA-/UVB-skydd. Med Sheer Daily Protector får du ett estetiskt tilltalande solskydd och hudvård i ett, och slipper oroa dig för varken gul eller vit missfärgning i resultatet. Passar alla.

OptiLight Dark Spot Minimzer SPF 25, NeoGlukosamin, B-resorcinol, Gurkmeja

Denna dagkräm är perfekt mot ojämnheter i huden, men den förebygger även mot solens strålar samt pigmentfläckar. Mot en ojämn hudton utan irriterande blekande ämnen. Patenterat NeoGlucosamine exfolierar skonsamt och hjälper, tillsammans med Retinol och en stabil form av C-vitamin, till att göra befintliga pigmentfläckar mindre framträdande.  Optiska ingredienser skapar omedelbar lyster och klarhet till huden.

Multi-Protective Day Creame SPF 20Glukonolakton (PHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Vitamin E

En dagkräm som passar alla hudtyper, även till personer med känslig hud. Rekommenderas till hud med något torr tendens. Passar även till personer med rosacea samt torr akne.

Essential Daily Defence Creme SPF 20Glykolsyra (AHA), Glukonolakton (PHA), Vitamin E

En dagkräm som passar huden utan sensitivitet. Rekommenderas till normal-tålig hud med torr tendens. Skyddande antioxidanter, solfilter och vårdande växtämnen i denna dagkräm.

Day SPF 30NeoGlukosamin, Peptider, Retinol

De effektiva ingredienserna samverkar för att öka cellförnyelsen, ge en fastare hud och släta ut rynkor inifrån och ut. Ojämn pigmentering och åldersfläckar minskas. Antioxidanter från granatäpple, A- och E-vitamin bekämpar fria radikaler och skyddar huden från de dagliga angreppen från miljön.


 

Nattkräm

Total Correct NightGlykolsyra (AHA), Glukonolakton (PHA), Maltobionisk syra (Bionic PHA), Peptider

Denna unika nattkräm motverkar hudens åldrande, intensifierar hudens naturliga reparationscykel, gör hudenfastare och slätare medan du sover. Ett trippelverkande komplex  med peptider, AHA och PHA stimulerar kollagenproduktionen och stärker hudens underliggande struktur. Vindruvskärnextrakt, E-vitamin och bärextrakt verkar på bred front för att neutralisera fria radikaler. Dessutom  stärks hudens skyddsbarriär och gör den mindre mottaglig för daglig miljöpåverkan.

HydraFirm, Maltobionisk syra (Bionic PHA), NeoGlukosamin, Aminosyror, Hyaluronsyra, Peptider

En mild men effektiv nattkräm utvecklad för att förbättra fuktbalansen i huden samtidigt som ålderstecken minimeras. Sammansättningen är intensivt återfuktande och anpassad till en torr och sensitiv hud. NeoGlukosamin exfolierar huden milt och stimulerar kollagenproduktionen, vilket ger ökad spänst och fasthet till huden. PHA i form av maltobionisk syra stimulerar cellförnyelsen, återfuktar och stärker hudens skyddande barriär. Peptider återuppbygger huden och stimulerar ytterligare till en förbättrad hudstruktur och spänst.

Night Renewal HydragelMandelsyra (AHA), Glukonolakton (PHA), Phytotal

En lätt, silkesaktig gel att använda på natten. Reducerar överskottsfett, minimerar synbarheten av stora porer och ger optimalt med fukt till aknebenägen hud i fuktigt klimat. Sammansatt med en talgreglerande växtblandning, AHA och PHA som har anti-åldrande och återfuktande egenskaper.

Ultra Restorative CremeGlukonolakton (PHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Fröolja från Limnanthes Alba, Hyaluronsyra

Rekommenderas som nattkräm till väldigt torr, fuktfattig samt känslig hud. Används med fördel av atopiker och eksemhud. Kan även användas som dagkräm men då bör man använda SPF ovanpå. Innehåller även en laktobionisk syra som fördröjer hudens åldrande. Ger en långvarig återfuktning och minskar fina linjer och rynkor. En perfekt nattkräm för alla kalla väder.

Evening Restorative ComplexGlukonolakton (PHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Vitamin A, C, E, Hyaluronsyra

Passar alla hudtyper. Rekommenderas i första hand som nattkräm, men även som dagprodukt till den som bara vill ha en produkt morgon och kväll. Självklart rekommenderas alltid SPF på dagen. Den finns till exempel i Exuviance vårdande foundation. En återuppbyggande nattkräm med PHA som stödjer hudbarriären.


 

Ansiktsmask

Hydrate Hyaluronic Sheet Masque, Allantoin, Hyaluronsyra, Koffein

Hydrate sheetmask innehåller hyaluronsyra som ger intensiv återfuktning till huden. Hyaluronsyra, som är en kraftfull humektant binder fukt effektivt och fyller på hudens fuktreserver i det yttersta hudlagret. Resultatet blir en återfuktad hud med mer jämnt/fylligt utseende. Passar alla hudtyper men är optimal för en torr hudtyp.

Glycolic Polish, Glykolsyra (AHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Mikrokristaller

En exfolierande kräm som stimulerar cellförnyelsen, avlägsnar döda hudceller och ger ny lyster till huden. Regelbunden användning ger en förbättrad hudstruktur och jämnare, klarare hudton. Ett viktigt steg som optimerar hudvårdsrutinen då huden lättare absorberar efterföljande produkter. Rekommenderas ej till irriterad och extra känslig hud, t.ex rosacea.

Detox Mud TreatmentNeoGlukosamin, Aktivt japanskt binchotan kol, Bentonit, Kaolin, Montmorillonite, Phytotal

En krämig mask som är lättplacerad. Den är minimerar negativa effekter av föroreningar samt balanserar fet hud. Kolet fungerar så att den drar åt sig allt smuts såsom fett och föroreningar.

Deep Hydration Treatment, Glukonolakton (PHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Aminosyror, Nattljusolja

Personer med torr hud kan ofta få en försvagad hudbarriär vilket gör huden mer känslig mot skadliga effekter av miljö, föroreningar och UV-ljus. Men denna djupverkande och fuktgivande nattmask kombineras flera olika teknologier för att återfukta till max, samtidigt som den skyddar och stärker huden mot yttre påverkan. Sussa sött!

Bionic Oxygen Facial MaskGlukonolakton (PHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Triple Oxygenating Blend

Bionic Oxygen Facial mask syresätter och återfuktar huden in i det minsta. Den ger ett nytt liv till en stressad hud och stimulerar hudcellernas energinivå. Masken ger en ”bubblande” känsla när den aktiveras på huden.

Purifying Clay MaskGlukonolakton (PHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Vitamin A, C, E, Grönt te, Kaolin/bentonite

En djuprengörande och återfuktande mask som mjukgör huden intensivt. Rengör porerna, absorberar överskottstalg och ger en fräschare och klarare hud. Rekommendas för en hud med fet/aknehud.

Rejuvenating Treatment MaskMandelsyra (AHA), Glukonolakton (PHA), Vitamin A, C, E, Aloe vera, Hyaluronsyra

En peelande, återfuktande och uppstramande mask. Passar de flesta hudtyper. Masken har djuprengörande och antibakteriella egenskaper. Den fungerar även som mask för händerna.


 

Ögonkräm

Intensive Eye Treatement PadsLaktobionisk syra (Bionic PHA), Vitamin A, C, E, Gurkextrakt

Mycket effektiva ögonpads till behandling av det känsliga området under ögonen. Återfuktar, motverkar och minimerar fina linjer och rynkor. Kan appliceras både under och över ögat. Rekommenderas 1 ggr / veckan. Finns både för hemmabruk och klinikbehandling.

Eye ContourGlukonolakton (PHA), Maltobionisk syra (Bionic PHA), Hyaluronsyra, Koffein, Peptider

Få klarare och ungdomligare ögonkontur med denna allsidiga formula som korrigerar de främsta tecknen på åldrande i ögonområdet. Peptider ger fastare hudstruktur. Patenterad maltobionisk syra samt PHA gör kråksparkar mindre framträdande, stärker hudens skyddsbarriär och döljer mörka ringar utan att irritera det känsliga området kring ögonen. Koffein minskar svullnader. Kamomill och ginseng fräschar upp och hyalyronsyra gör huden mjuk och smidig.

Brightning Bionic Eye Creme PlusGlukonolakton (PHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Grönt te, Gurkextrakt, Hyaluronsyra, Jästextrakt, Peptider

Ögonkrämen som motverkar och minimerar fina linjer och rynkor samt minimerar mörka ringar kring ögonen. Återfuktar på djupet.

Hydrating Eye ComplexGlukonolakton (PHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Vitamin A, C, E, Hyaluronsyra

Ögonkrämen som passar alla. Motverkar och minimerar fina linjer och rynkor. Återfuktar huden på djupet. Näringsrikande, mjukgörande och fuktgivande ämnen skapar denna fantastiska produkt. Ett resultat som liknar den hud man hade förr.


 

Serum

Supercharge AOX Serum, Citronsyra (AHA), Glukonolakton (PHA), Maltobionisk syra (Bionic PHA), Druvkärnextrakt, Extrakt från syrén, Grönt te

Det superserumet alla begär och behöver i sin hudvårdsrutin. Återställer och maximerar den ungdomliga hudens volym och kollagennivåer i varje hudlager. Ersätter förlorat kollagen genom att stimulera bildandet av nytt. Förstärker, berikar och bygger upp kollagenets omgivande stödvävnad. Förhindrar nedbrytningen av befintligt kollagen. Ett väldigt effektivt serum som försvarar huden mot stress. Rekommenderas att använda SPF då serumet innehåller citronsyra (AHA).

AF Vitamin C20 Serum Capsules, Vitamin C, Aminofil

En produkt i engångskapslar (60st) som hjälper huden få den ungdomliga spänsten och lystret. Skyddar mot det fria radikalerna som förstör för hudens yttre lager. Precis som vilket annat serum, läggs detta serum innan en dag-/nattkräm. Motverkar ojämnheter och fyller ut fina linjer. För känslig hud bör produkten börja användas 2-3 gånger i veckan och därefter trappa upp sakta men säkert.

OptiLight Brightening SerumNeoGlukosamin, B-resorcinol, Lakritsextrakt, Niacinamide

Ett serum som finns till för att ljusa upp och ge ett naturligt lyster. Används på ett rengjort ansikte och innan dag-/nattkräm. Några droppar är allt som krävs för ge den optimala fukten som behövs.

Total Correct + Sculpt Serum, NeoGlukosamin, Vitamin C, Aminofil

Ett multiverkande serum med ett triple-antiaging komplex utvecklat för att verka på alla ålderstecken och stimulera huden till förbättrad spänst och jämnare hudton. Exuviance patenterade Aminofil stimulerar kollagen- och hyaluronsyreproduktionen samt förbättrar elastinets kvalitet, vilket ger ökad volym, spänst och fyllighet till huden. Linjer och rynkor minimeras och motverkas. NeoGlukosamin exfolierar milt, stimulerar cellförnyelsen och förbättrar hudstrukturen. Vitamin C bidrar till en jämnare och klarare hud med fantastisk lyster. Serumet återfuktar lätt.

Soothing Recovery Serum, Glukonolakton (PHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Bisabolol, Hästkastanj, Lakritsextrakt, Peptider

Ett lätt kylande serum med växtextrakt och Exuviance patenterade teknologier som minimerar rodnad och samtidigt minskar synliga tecken på åldrande. Används regelbundet som en behandlande produkt i den dagliga hudvårdsrutinen. Framtagen för personer som upplever en återkommande rodnad i huden. Serumet är framtaget för att ge en effekt redan inom ett par timmar, men verkar inte bara tillfälligt utan stärker även huden och minimerar uppkomsten av rodnad framåtriktat. Passar alla hudtyper och är särskilt framtagen för att passa känslig hud som till exempel rosacea.

Vespera Bionic SerumMandelsyra (AHA), Glukonolakton (PHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Vitamin A, C, E, Växtextrakt

Ett serum som ger en intensiv fukt och anti-åldrande behandling för alla hudtyper. Förbättrar de synliga tecknen på åldrande genom att jämna ut hudens struktur, ta bort fina linjer och rynkor och jämna ut ojämn hudpigmentering. Även mycket lämplig till extremt torr hud. Återfuktar och verkar sårläkande. Rekommenderas till alla hudtyper, även rosacea, atopisk hud samt seborre.


 

Specialprodukter

Matte PerfectionMandelsyra (AHA), Glukonolakton (PHA)

En lätt, oljefri gel som kontrollerar blank och fet hud och ger en omedelbar matt effekt. Gelén absorberar överskottsfett och minimerar porerna. Huden blir mjuk, smidig och matt. Passar även utmärkt som primer under Exuviance foundation.

SkinRise Bionic PadsGlukonolakton (PHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Eukalyptus, Pepparmynta

Uppfriskande Pads som används på morgonen innan dagprodukt. Återfuktar och motverkar rynkor och fina linjer samt minimerar porstorleken. Ger huden en underbar lyster hela dagen och en väldigt bra bas till makeup.

Clarifying Spot GelCitronsyra (AHA), Mandelsyra (AHA), Vitamin A, Salicylsyra (BHA)

NeoHydroxy Complex är en unik blandning av AHA, utvecklat för att bekämpa papper och pustler. Produkten rekommenderas framförallt som punktbehandling.


 

Kroppsprodukter

Bionic Body Polishing Masque, Glukonolakton (PHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Vitamin E, Sheasmör

Denna krämligt aktiva goding avlägsnar döda celler från hudytan och gör huden fräsch och smidig. Bionic Body Polishing Masque innehåller växtbaserade korn som lösgör torr hud utan att irritera samt PHA, Vitamin A, C och E som återfuktar och skyddar. Produkten förbereder huden för maximal återfuktning och absorbering av de näringsgivande ingredienserna i Retexturing Treatment.

Body Tone Firming Concentrate, NeoGlukosamin, Aminofil, CitraFill, Koffein

Med tiden leder en försvagad stödstruktur i dermis (det mellersta hudlagret) till en mindre elastisk och spänstig hud, samt att celluliter framträder tydligare på olika delar av kroppen. Men med aktiva ingredienser och massage kan hudens fasthet och smidighet förbättras, och synbarheten av ojämnheter och gropar minimeras. Med en rollerapplikator så stimuleras hudens cirkulation och bidrar till att både hudens struktur och utseende förbättras.

Retexturing Treatment, Glykolsyra (AHA), Glukonolakton (PHA), Laktobionisk syra (Bionic PHA), Vitamin E, Sheasmör

En multiverkande och lätt kroppslotion som exfolierar huden och återfuktar mycket effektivt. Innehåller AHA som kickar igång cellförnyelsen och ger förnyad elasticitet till huden, samt PHA som överlägset återfuktar och stärker huden. Utmärkt för att förebygga inåtväxande hår eller exfoliera och mjukgöra knottriga överarmar vid Keratosis Pilaris.

Pedi-Peel Dry Skin Repair, Glykolsyra (AHA), Mandelsyra (AHA), Glukonolakton (PHA), Maltobionisk syra (Bionic PHA), Mjölksyra

Innehåller en exklusiv blandning av AHA och PHA i en specialutvecklad formula för att milt men effektivt exfolliera och reparera torr och även sprucken samt hård hud på fötterna. Passar även den mest känsliga huden. Kan med fördel också användas på andra utsatta områden, som tex armbågar och knän.

Triple Action Neck CreamNeoGlukosamin, CitraFill, Lipo-aminosyror, Stamceller från äpple

Denna lyxiga kräm är speciellt utvecklad för det ömtåliga hals- och dekolltagepartiet. Hjälper till att bekämpa ålderstecken och pigmentförändringar, som är vanligt förekommande på hals och dekolltage. Den tillför fukt, ger huden ny spänst och motverkar effektivt rynkor och pigmenteringar.


 

Startkit

Startkit Normal-Kombinerad Hud

Detta kit innehåller produkter som räcker till ca 2 veckors förbrukning. Det ingår rengöring, toner, kräm till ansiktet och kräm till kropp samt två ansiktsmasker anpassade till hudtypen

Startkit Sensitiv-Torr Hud

Detta kit innehåller produkter som räcker till ca 2 veckors förbrukning. Det ingår rengöring, toner, kräm till ansiktet och kräm till kropp samt två ansiktsmasker

Startkit Akne

Detta kit innehåller produkter som räcker till ca 2 veckors förbrukning. Det ingår rengöring, toner, kräm till ansiktet samt två ansiktsmasker anpassade till hudtypen

 

För att läsa mer om Exuviance produkter gå in på www.exuviance.se

 
Produkterna finns att köpa hos Monas Skönhetsvård eller genom att maila/ringa på info@monasskonhetsvard.se / 08-410 076 90