Microneedling

Microneedling är en maskin som med hjälp av nålar orsakar en kontrollerad, fraktionerad mindre skada i huden. Kroppens naturliga reaktion på detta är att den vill reparera skadan och återuppbygga huden. Behandlingen stimulerar hudens tillväxtfaktorer och ökar produktionen av kollagen. Därför blir upptagningsförmågan av fukt, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen bättre.

Med microneedling kan man bland annat förbättra hudstrukturen och minimera fina linjer, rynkor, operationsärr, bristningar, pigmenteringar och acneärr. Nålarna som används har genomgått en speciell slipningsteknik med diamanter som har silikonöverdrag, vilket minimerar smärta och rodnad.


Efter behandling

Ej AHA eller vitamin A två dagar efter behandling

Ej duscha/bada/träna/basta de kommande 2 dagarna

Undvik UV-ljus 1 vecka efter behandling

Undvik rengöring på zonen samma dag som behandlingen utförts

Undvik alkohol

För påskyndade effekt rekommenderar vi att använda ZINZINOs balansolja för att få kroppen att fungera optimalt. Produkten är utvecklad av forskare och hjälper till att stödja en snabbare uppbyggnad av huden celler. Läs mer

Rekommenderat att göra en kombinationsbehandling – MultiFuzion eller MultiFuzion DeLux. Där Microneedling, AHA, Infuzion, Cryo och Polarisol används för ett maximalt resultat. En djuprengöring av huden, stimulering av nyproduktion av friska hudceller, ett lyft och påfyllnad av fukt på djupet samt sker en läkning av hudcellerna


Man ska va försiktig när det kommer till microneedling då läkemedelsverket kom ut den 17/11-2020 med information som är viktig för kunden såsom utövaren. De skrev följande: ”Microneedling säljs ofta som kosmetiska produkter. Kosmetiska produkter ska inte injiceras djupare än den yttersta tunna överhuden. På större delen av kroppen är den inte mer än 0,05-0,1 mm tjock”. Detta innebär att de produkter som idag säljs för behandling med microneedling inte är tillåtna att använda om behandlingen går djupare än 0,1 mm. ned i huden. Enligt läkemedelsverket måste en injicerbar produkt vara steril samt CE Medicinskt godkänd. Många behandlar idag djupare än 0,1 mm. ofta mellan 1.0-3.0 mm. Att då behandla med ett kosmetiskt hudserum är förbjudet. För att behandla med microneedling korrekt och lagligt skall det vara en steril produkt, en s.k. medicinteknisk produkt. De serum som säljs idag för microneedling är inte sterila. Vi på salongen har noga valt ut produkter som är godkända vid behandlingen. Märket Medicera är det vi på salongen utgår ifrån och de har ett brett utbud av ampuller som till exempel märket SKIN TECH.


För mer information om Microneedling

KLICKA HÄR