Infuzion

Infuzion är en metod där man slussar in hyaluronsyra på djupet, 3mm ner i huden, till läderhuden (dermis). Dermis är det mellersta hudlagret som består av bindväv och är rik på kollagena- och elastina fibrer som med åren och för mycket solning minskar och förstörs. De kollagena fiberna håller huden fast och de elastina fibrerna håller huden elastisk, slät och uppstramad.

Hyaluronsyra är en sockermolekyl och finns naturligt i nästan allt levande. Det är en kraftig fuktbindare (kan binda upp till 1 000 gånger sin egen vikt i fukt). I dermis finns det rikligt men det minskar med åren. Hyaluronsyran är det som ”fyller ut huden” och ger ett ungdomligt utseende. Den är också betydande för snabb läkning av sår och hudåkommor.

I serumet på 5ml som slussas in finns även 52 vitaminer, mineraler, aminosyror samt antioxidanter som bl.a. stimmulerar och ökar kollagen-och elastinproduktionen i huden, vilket bibehåller och förnyar hudens spänst och elastisitet.


 

Behandlingen jämförs med en skinbooster som görs med nålar och injektioner, vilket har varit det enda sättet att få ner hyaluronsya tidigare, men med denna behandling används Inga nålar. En fördel gentemot fillers är att Infuzion-systemet fördelar hyaluronsyran jämt i alla hudceller och är därför en mycket effektiv behandlingsmetod vid mörka ringar under ögonen, där huden är som tunnast och svårbehandlad (det görs sällan fillers här, då resultatet lätt kan bli ojämt).

Med hjälp av microström (svag ström) och en patenterad keramikroller slussas serumet ner via hårfolliklarna (porena) och svettkörtlarna djupt ner i huden. Metoden har använts mycket länge inom både skönhets- och läkemedelsbranschen och kallas även för Jontofores. Det verksamma ämnet i Cytocares serum är + laddat och med hjälp av microström vill de + laddade mollekylerna till motpolen – som hålls i handen (för att få en sluten krets). Trots att vi arbetar med ström så är det inget som känns. Microström är mycket svag, men tillräckligt för att kunna jobba in aktiva ingredienser i huden.

Cytocare är idag världsledande inom t.ex hudföryngring och mesoterapi (många små injektioner med nål) och finns i över 80 länder. Cytocare är kvalitetssäkrad och CE medicinskt märkt.


 

Resultatet kommer efter ca 2-3 dagar och håller i sig ca 6-12 månader (samma som vid fillers). När man slussat in hyaluronsyran behöver den tid att sammla fukt, därav ett fördröjt resultat. Huden blir återfuktad på djupet och hudcellerna får bra byggstenar/näring för att byggas upp igen. Linjeringar/rynkor och porstorleken minskar markant och behandlingen ger huden ett lyster. 

För påskyndade effekt rekommenderas ZINZINO. Det är en företag med produkter inriktade för din kropps insida. Man kollar sina värden genom ett blodtest – stick i fingret, enkelt och snabbt som kan utföras på salongen eller att du själv gör det hemma. Då får man reda på hur cellernas värden är och alla olika kroppsfetter som är livsviktiga för ett hälsosamt liv. Detta görs med ZINZINOS balanstest, därefter börjar man med balansolja för att bygga upp och trappa ner på det som just din kropp behöver.


 

Rekommenderat att göra en kombinationsbehandling – MultiFuzion eller MultiFuzion DeLux. Där Microneedling, AHA, Infuzion och Polarisol används för ett maximalt resultat. En djuprengöring av huden samt produktion av nya friska hudceller, ett lyft och påfyllnad av fukt på djupet samt att läka ut och laga hudcellerna.


 

För mer information om Infuzion

KLICKA HÄR