Infuzion

Infuzion är en metod där man slussar in hyaluronsyra på djupet, 3mm ner i läderhuden (dermis). Dermis är det mellersta hudlagret som består av bindväv och är rik på kollagena- och elastina fibrer, som med åren och för mycket solexponering minskar och förstörs. De kollagena fiberna håller huden fast och de elastina fibrerna håller huden elastisk, slät och uppstramad.

Hyaluronsyra är en sockermolekyl och finns naturligt i nästan allt levande. Det är en kraftig fuktbindare (kan binda upp till 1 000 gånger sin egen vikt i fukt). I dermis finns det rikligt men det minskar med åren. Hyaluronsyran är det som ”fyller ut huden” och ger ett ungdomligt utseende. Den är också betydande för snabb läkning av sår och hudåkommor.

I serumet Booztern på 5ml som slussas in finns även 52 vitaminer, mineraler, aminosyror samt antioxidanter som bl.a. stimulerar och ökar kollagen-och elastinproduktionen i huden. Den bibehåller och förnyar hudens spänst och elasticitet. Hyalyronsyran har 1 miljon Dalton i mollekylstorlek

I serumet Volymizer på 3 ml har man lyckas få till ytterligare en större mollekyl, 3 miljoner Dalton (kan jämföras med vad som maximalt kan finnas i en kräm, 500 Dalton). Denna används framförallt runt ögon och läppar (mer likt en fillers).


 

Behandlingen jämförs med en skinbooster som görs med nålar och injektioner, vilket har varit det enda sättet att få ner hyaluronsyra tidigare. Med denna behandling används Inga nålar. En fördel gentemot fillers är att Infuzion-systemet fördelar hyaluronsyran jämt i och runt alla hudceller och är därför en mycket effektiv behandlingsmetod vid mörka ringar under ögonen. Där är huden som tunnast och mest svårbehandlad.

Med hjälp av microström (svag ström) och en patenterad keramikroller, slussas serumet ner via hårfolliklarna (porerna) och svettkörtlarna djupt ner i huden. Metoden har använts mycket länge inom både skönhets- och läkemedelsbranschen och kallas även för Jontofores. Det verksamma ämnet i Cytocares Boozterserum är + laddat och med hjälp av microström vill de + laddade mollekylerna till motpolen – som hålls i handen (för att få en sluten krets). Trots att vi arbetar med ström så är det inget som känns. Microström är mycket svag, men tillräckligt för att kunna jobba in aktiva ingredienser i huden.

Cytocare är idag världsledande inom t.ex hudföryngring och mesoterapi (många små injektioner med nål) och finns i över 80 länder. Cytocare är kvalitetssäkrad och CE medicinskt märkt.

Resultatet kommer efter ca 2-3 dagar och håller i sig ca 6-12 månader. När man slussat in hyaluronsyran behöver den tid att samla fukt, därav ett fördröjt resultat. Huden blir återfuktad på djupet och hudcellerna får bra byggstenar/näring för att byggas upp igen. Linjeringar/rynkor och porstorleken minskar markant och behandlingen ger huden ett lyster.


 

Efter behandling

För påskyndade effekt rekommenderar vi att använda ZINZINOs balansolja för att få kroppen att fungera optimalt. Produkten är utvecklad av forskare och hjälper till att stödja en snabbare uppbyggnad av huden celler. Läs mer

Rekommenderat att göra en kombinationsbehandling – MultiFuzion eller MultiFuzion DeLux. Där Microneedling, AHA, Infuzion och Polarisol används för ett maximalt resultat. En djuprengöring av huden samt produktion av nya friska hudceller, ett lyft och påfyllnad av fukt på djupet samt att läka ut och laga hudcellerna


 

För mer information om Infuzion

KLICKA HÄR