Vaxning

Vaxning är en mycket gammal metod att ta bort oönskad hårväxt. Vi på salongen jobbar med Remsvax/kallvax – för större områden som ben, arm och rygg/bröst. Kakvax/varmvax – för känsligare områden, så som bikini, under arm och ansikte. Detta vax greppar endast hårstrået och skadar ej den känsliga huden. Vilken metod som används beror på område, hudens känslighet och hårstråets längd.


Rekommenderat är att strået vid vaxning ej är kortare är 3-4 mm (greppar ej) och ej längre är 1 cm (gör ondare, tar längre tid att släppa hårsäcken). För att bli av med håren under en längre period, rekommenderas att vaxa 3ggr med 3 veckors intervall. Detta för att få alla hårstrån att hamna i samma fas. Efter det kan vaxning med fördel göras var 6:e vecka. Detta gör också att stråna blir mjukare och tillslut glesas ut och inte kommer tillbaka.

Det finns egentligen inget område på kroppen som inte går att vaxa, men mycket grova strån (t.ex männs skägg) kan vara besvärliga att få bort och kan behöva fler behandlingar. Områden som vaxas är t.ex ben, arm, rygg, bröst, under arm, bikini (ej man), ansikte: ögonbryn, överläpp, haka, kinder, hals och i näsan.


Efter behandling

Ej duscha/bada/träna/basta/smink/deo/kräm på 24 timmar

Ej sola på 48 timmar

Vi rekommenderar att använda en hårväxthämmande produkt till hemmabruk, Depil Mousse från depiléve under första veckan efter behandlingen


För mer information om vaxning

KLICKA HÄR