Vaxning

Vaxning är en mycket gammal metod att ta bort oönskad hårväxt. Vaxet finns i många olika utformningar och efter att vi på salongen noga beprövat alla olika, har vi valt att arbeta med några olika sorters vax. Remsvax eller kallvax – för större områden som ben, arm och rygg/bröst. Kakvax eller varmvax – för känsligare områden, så som bikini, under arm (axill) och ansikte. Detta vax greppar endast hårstrået och skadar ej den känsliga huden. Roller – en snabb appliceringsmetod för alla områden (även kortare hår). Vilken metod som används beror på område, hudens känslighet och hårstråets längd.


Rekommenderat är strået vid vaxning ej är kortare är 3-4 mm (greppar ej) och ej längre är 1 cm (gör ondare, tar längre tid att släppa hårsäcken). För att bli av med håren under en längre period, rekommenderas att vaxa 3ggr med 3 veckors intervall. Detta för att få alla hårstrån att hamna i samma fas (inte dyka upp igen efter en till två veckor). Efter det kan vaxning med fördel göras var 6:e vecka. Detta gör också att stråna blir mjukare och tillslut glesas ut och inte kommer tillbaka.

Det finns egentligen inget område på kroppen som inte går att vaxa, men mycket grova strån (ex männs skägg) kan vara besvärliga att få bort och kan behöva fler behandlingar. Områden som vaxas är tex ben, arm, rygg, bröst, under arm (axill), bikini, även hel bikini sk. brazilian (ej man), ansikte: ögonbryn, överläpp, haka, kinder, hals och i näsan.