Hudvård

Huden är kroppens största organ och är därmed det viktigaste att skydda eftersom huden har flera funktioner, såsom skydda mot kemikalier och tryck, reglerar kroppstemperatur samt vätskebalansen och håller kroppen återfuktad mm. Huden är A och O och med fel produkter kan huden ta upp innehållet på fel sätt, vilket kan leda till rodnad, acne, torrhet osv. Det största organet (huden) består av tre lager: överhuden, läderhuden och underhuden och det produkter som används ska vara anpassat just för dig. Det vill säga att om du har torr hy skall du använda återfuktande produkter som tränger sig igenom hudlagerna för att kunna hjälpa huden.

Vi på salongen hjälper dig med att hitta rätt behandlingar och produkter för dig. Kostnadsfria konsultationer! Ett tips är även att kolla upp hur du mår inifrån, det vill säga hur dina värden i dina celler ser ut. Detta görs med Zinzinos balanstest, därefter börjar man med balansolja för att bygga upp och trappa ner på det som just din kropp behöver.


Vad är Acne?

Acne är ett samlingsnamn för igentäppta porer (pormaskar), finnar och även djupare cystor eller knutor som uppträder i ansiktet, på halsen, bröstet, ryggen, axlarna och till och med på överarmarna. Acne drabbar framför allt tonåringar, men sjukdomen är inte begränsad till en viss åldersgrupp. Även upp i åldrarna kan man drabbas av Acne. Även om Acne inte är livshotande kan tillståndet vara både känslomässigt hemskt och vanställande, då det vid svår Acne kan leda till svår och permanent ärrbildning.

Myter om Acne

Acne orsakas av dålig hygien. Om du gått på den här myten och tvättar huden både hårt och ofta, kan du faktiskt förvärra din Acne. Acne orsakas inte av smuts eller en oljig hy. Energiskt tvättande och skrubbande kommer att irritera huden och förvärra Acnen. Det bästa för din huds hygien och Acnen är att varsamt tvätta ansiktet två gånger om dagen med en mild rengöring och därefter använda en fuktgivande produkt för balans.

Acne orsakas av dåligt diet. Omfattande vetenskapliga studier har inte kunnat påvisa något samband mellan diet och Acne. Med andra ord är det varken choklad, pommes frites eller pizza som orsakar Acne. Att äta balanserat är alltid klokt men det är vetenskapligt bevisat att om Acne behandlas korrekt behöver man inte oroa sig för att maten förvärrar tillståndet. Drick mycket vatten 1-1,5L/dag hjälper till att “sköjla /rensa huden”.

Acne är en kosmetisk sjukdom. Ja, Acne påverkar en persons utseende men är inte ett allvarligt hot mot dennes fysiska hälsa. Men Acne kan resultera i permanent ärrbildning och dessa ärr, liksom själva Acneutbrotten, kan påverka människors självkänsla så till den grad att det påverkar deras liv.

Du måste låta Acne ha sin gång. Sanningen är att Acne kan försvinna. Med de behandlingar och produkter som finns tillgängliga idag, finns det ingen anledning att uthärda vare sig Acne eller Acneärr.


Rekommenderat är att dagligen använda basprodukterna såsom rengöring, ansiktsvatten, dag- och nattkräm. Därutöver används speciellt utvalda och riktade produkter för eventuella problem i huden. I branschen händer mycket! Vi jobbar med några av marknadens ledande maskiner och metoder för att kunna förbättra hudens resultat ännu bättre.