Botox & Fillers

Nästa tillfälle för botox & fillers är den 25/9 mellan 9 – 15. Se till att boka din tid nu! Du kan även boka en vanlig tjänst också.

Boka här


 

För dig som vill få en naturlig, säker och skräddarsydd behandling för dina specifika önskemål, lyft, linjeringar, utfyllnad, utslätning av djupa veck etc. Salongens leg. läkare Annette och sköterska Maria erbjuder dig behandlingar som snabbt återskapar ett friskt och attraktivt utseende. 

Behandling med fillers (Stylage) och Botox (botulinumtoxin typ A) är välkända och säkra produkter som använts under lång tid.

Vi skräddarsyr din behandling efter dina önskemål och förutsättningar. Behandlingen passar både män som kvinnor. Hyaluronsyrefillers och botulinumtoxin är två olika grupper av injektionsbehandlingar med olika syfte. Med botox behandlas de linjer som orsakas av muskulär hyperaktivitet. Med fillers behandlas de linjer som orsakas av volymförlust. Att behandla båda dessa typer av ålderstecken i ansiktet leder till ett naturligt, balanserat och förfinat resultat.

 

Hyaluronsyrefillers

Hyaluronsyrefillers innehåller hyaluronsyra – Ett ämne som finns naturligt i din hud och som hjälper till att ge den volym och fukt. När du behandlas injiceras gelén varsamt in i din hud för att omedelbart återställa dess volym, släta ut ansiktsrynkor och veck samt återställa eller justera läpparnas utseende. Rynkor och veck blir på så vis betydligt mjukare och mindre framträdande, vilket reducerar intrycket av ålder. Vanligaste områden att behandla är vecket mellan näsa och mungipor och vecket som går ned från mungiporna. Det går även att behandla området under ögonen, där många har mörkare och “insjunkna” partier. Skickligheten hos behandlaren avgör resultatet. Snabbt går det att åstadkomma en tydlig förändring som samtidigt ser naturlig ut.

Behandlingen tar knappt 15-20 minuter. På smärtkänsliga områden förbehandlas det med bedövningssalva om kunder önskar. Numera innehåller fillers bedövning för att minska smärtan av injektionerna och gör upplevelsen mer behaglig. Olika fillers har också olika molekylstorlek och är anpassade för olika djup i huden. Efter behandlingen kan du få en lätt rodnad eller svullnad.

Vid behandling med fillers betalar man per område. Volymen som åtgår är mycket individuell och kan vara svårt att helt säkert förutsäga, därav finns small, medium eller large. Eftersom effekten av en behandling avgörs av den mängd fillers som just du behöver men även väljer att köpa per behandlingstillfälle, kan vi inte garantera att det behandlingsresultat du får vid varje behandlingstillfälle motsvarar det slutresultat du förväntar dig per område. Vi kan med andra ord inte lämna någon behandlingsgaranti på dessa behandlingar, och det ingår inte heller några kostnadsfria påfyllningar i behandlingspriset.

 

Hur länge varar effekten?

Ca sex månader är den vanligaste hållbarheten, men ålder, behandlingsområde, hudens kvalité och hur mycket som injiceras spelar in.

 

Gör det ont?

Tidigare när fillers utan bedövning användes kunde kunden uppleva en behandling rätt smärtsam. Idag är den nästan smärtfri.

 

Svullnad

När du fyller dina läppar får du räkna med en svullnad i några dagar och som mest dagen efter din behandling.

 

Botox via injektioner ger ett slätare ansikte och eliminering av rynkor, men ändå kan du bibehålla din inviduella mimik.

Botox är ett läkemedel som blockerar impulsen från nerven till ansiktsmusklerna. Botox minskar aktiviteten i ansiktsmusklerna så att hud jämnas ut. Effekten märks redan efter några dagar och förstärks upp till flera veckor efter behandlingen. Detta läkemedel har använts över tio års tid runt världen i estetiska behandlingar och måste därför anses som ett välbeprövat läkemedel under rätt behandlingsform och teknik.

 

Säkerhet och teknik

Behandlingen är säker. Botox har länge används inom medicinen och ofta i betydligt högre doser. Tekniken för att injecera botox är enkel och tämligen snabb via en ytlig injicering med en tunn nål. De flesta upplever sticket som ett litet myggbett. Ingen bedövning behövs. Du kan återgå till normal aktivitet men bör undvika hård träning första dygnet. Resultatet syns inte direkt i motsats till injicering med hyaluronsyra (Stylage m.fl.) effekten kommer först fullt ut efter ca. tio dagar.

 

Vilka kan behandlas?

Botox används mestadels för att behandla rynkor i pannan, kråksparkar /runt ögonen/ näs/munrynkor och neddragna sura mungipor. Vissa muskler drar dessutom ner ögonbrynet och genom en behandling kan dess muskler slappna av vilket ger en vaknare blick.

Vad som är bäst och lämpligast för dig, får du information om i samband med din konsultation och behandling hos oss. Hållbarheten av behandlingsresultatet är individuellt och varierar mellan tre till nio månader. Rekommendationen är två till tre behandlingar första året därefter med kortare intervaller.

 

Biverkningar

I mycket sällsynta fall kan Botox orsaka en övergående svaghet i närliggande muskler, där ögonlocket kan påverkas och en övergående asymmetri kan skönjas. Eftersom verkan av Botox är övergående så är alla biverkningar tillfälliga och försvinner med tiden. En lindrig rodnad eller ytlig blödnings kan ibland noteras men försvinner inom ett par dagar. För de allra flesta är behandlingen inte märkbar.


 

Hur går det till?

1. Boka en konsultation

När du kommer till oss för första gången får du träffa Anette och Maria för att kunna ställa frågor, berätta om dina önskemål och förväntningar. Det är viktigt att du känner dig trygg och har förtroende för oss.

Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av injektionsbehandlingar.

Om du bestämmer dig för en behandling planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas och hur det följs upp på bästa sätt för att resultatet ska bibehållas.

 

2. Injektionsbehandling

En botox injektion är en tämligen smärtfri behandling som går snabbt. Med en tunn nål injiceras små mängder Botox i de områden som ska behandlas. När vi kompletterar med filler kan det på vissa områden i ansiktet upplevas smärtsamt och därför erbjuder vi en kylspray eller en bedövningskräm.

 

3. Efter behandlingen.

Injektionsbehandling i allmänhet ger mycket lite biverkningar och de vanligaste är ömhet, blåmärken och svullnad efter nålen. Men detta är ovanligt och besvären går bort inom ett par dagar. Det vanligaste är att ingenting syns efter behandlingen.

Det tar 3-14 dagar innan du ser hela resultatet av Botox injektionen. Effekten sitter kvar i 3-6 månader. Sedan är det dags att upprepa behandlingen. Vissa patienter upplever att effekten blir mer långvarig efter upprepade Botox behandlingar. Men det är mycket viktigt att komma ihåg att vi alla är unika och upplever behandlingarna och dess effekter olika.

 

4. Touch Up

Justering i det givna området kan ingå i Botoxbehandlingen. Detta bedöms av läkaren.

 

Bilder före och efter behandling

BA-01-2012BA-11-2012

BA-03-2012BA-04-2012

BA-06-2012BA-14-2012