Cryo T-Shock

Cryo T-Shock är en medicinteknisk godkänd maskin från Pagani, grundat 1947 i Italien. Behandlingarna är fettreducering, cellulitreducering, anti-aging, toning samt uppstramning av kroppen. Cryo T-Shock använder en teknik som kombinerar termografi och kryoterapi, vilket eliminerar fettceller samt ger huden en bättre kollagenproduktion. Behandlingen ger som mest resultat där lös hud är ett problem, till exempel efter viktminskning eller graviditet. Men även på delar av kroppen där man samlat på sig fettdepåer som är svåra att bli av med trots rätt träning och kost. Slutresultaten är skulpturerade, tonade, fastare och slankare. Förutom till kroppen kan maskinen användas till ansiktet, till exempel under ögon mot påsar eller dubbelhakan.

Cryo T-Shock använder en så kallad termisk chock, vilket innebär en behandling som varieras mellan hypertermi (värme) och kryoterapi (kyla) på ett tempererat och kontrollerat sätt. En session varar från 15-30 minuter, beroende på zon. Fettcellerna dör på ett naturligt sätt när dem utsätts för temperaturer mellan 0 och -8 Celsius. De enda följderna efter behandlingen är lätt rodnad eller svullnad samt lätt avdomning där känseln kommer tillbaka snabbt. Alla upplever dessa punkter och det är fullt normalt (ej farligt). Det behövs oftast mellan 4-8 behandlingar för att man ska kunna se någon skillnad men redan efter första behandlingen ser 8 av 10 en stor förändring. En kur fettfrysning/fat removal gör man med 4-8 behandlingar och varannan vecka och en kur med toning kan man göra var 10:onde dag. Detta för kroppen ska omsätta sig och befria sig från alla celler. Vi rekommenderar att fokusera på en kroppsdel i taget för att kroppen inte ska bli överväldigad.

Kryoterapin kristalliserar och tar död på fettcellerna men hjälper även till att stimulera huden och vävnaden. Behandlingen är permanent men beroende på livsstil, motion, kost och genetik så ökar man eller minskar man i fettceller. Om man går upp i vikt så ökar fettcellerna. Behandlingen fryser bort fettet till skillnad från bantning där man reducerar fettinnehållet. Behandlingen med Cryo T-Shock eliminerar fettceller, till skillnad när du går ner i vikt då du minskar fettcellerna i storlek. De döda fettcellerna transporteras naturligt bort genom lymfsystem, blod och urin. Man kan därmed känna sig väldigt kissnödig efter fettfrysning/fat removal av magen. 


Beroende på vad för något du vill göra kan man anpassa maskinen efter dig. Du kan t.ex minska fett runtom midjan, då gör man fettfrysning/fat removal. Eller om du bara vill tajta till dina armar så kör man ett program som heter toning eller cellulite för att få bort celluliter och ''gäddhäng''. I ansiktet däremot går man inte ner lika kallt i grader då vi inte har lika tjock hud, där kan man till exempel köra toning men att programmet är inställd efter ansikte - toning. Förutom dessa program finns även hårstimulans, bristningar eller ärr.

Utöver det kosmetiska finns det program för smärta och värk, där man kan lindra en akut skada likaså en kronisk sjukdom. Det kan inte göra en frisk från kroniska sjukdomar, men eventuellt lindra och minska smärtan. Vid stukning kan maskinen hjälpa till att minska svullnad, smärta, rodnad och lindra inflammation.

Cryo T-Shock anpassar sig till vilken kroppsdel och vad för typ av behandling. Därefter beroende på mål och ursprung på befinnande kropp, får man resultat.


Innan behandling

Undvik snabba kolhydrater 2 timmar innan behandling

Efter behandling

Undvik snabba kolhydrater 2 timmar efter behandling

Ta en rask promenad eller annan träning för att stimulera dräneringen av de döda fettcellerna

Lymfmassage 1 gång om dagen, gärna ihop med Body Tone Forming Concentrate från Exuviancé

För påskyndade effekt rekommenderar vi att använda ZINZINOs balansolja för att få kroppen att fungera optimalt. Produkten är utvecklad av forskare och hjälper till att stödja en snabbare uppbyggnad av hudens celler. Läs mer

Rekommenderat att göra en kombinationsbehandling – Med Insculpt, Cryo T-Shock och LPG där vi bygger muskler, tar bort fett, stramar upp huden och dränerar på slagg


Förutom Cryo T-Shock maskinen används massagepistolen för att öka cirkulationen, hjälpa till att lindra träningsvärk och stelhet, förbättra rörligheten, snabba på uppvärmning och återhämtning. Ett perfekt hjälpmedel för att öppna upp lymfsystemet.


För mer information om Cryo T-Shock