Salongen är återförsäljare av Magnetix, magnetsmycken som jobbar med magnetens positiva verkan på människans välbefinnande, genom att öka blodcirkulationen.

Armband, powerhjärtan, ringar, halsmycken, örhängen, fotlänk, vattenstav  m.m.

Salongen har ca 20 olika magnetsmycken hemma, men går att beställa hem.

Magnetix magnetsmycken är utformade från japanska neodymmagneter med hög kvalitet.

Alla magnetsmycken är permanenta med en korrekt polarisering och uppmäter styrkor på 1200, 1800 eller 2200 Gauss=måttenhet för magnetism.

Neodymmagneter består av en legering av mycket sällsynt jordartsmetaller, neodym med järn och bor. Dessa magneter är små, starka och dyra. Dem behåller sin styrka under lång tid – den magnetiska kraften reduceras med 1% per 100 år.

Historia

Magnetterapi är en gammal behandlingsmetod. Förkristna högkulturer i Kina, Egypten och Rom, använde magnetstenar i kombination med akupunturpunkter för att åtgärda obalans i människokroppen och för att chi, livsenergin skulle kunna flöda fritt. Även från hieroglyfer från gamla Egypten betraktades magnetterapin som oumbärlig. Den legendariska Cleopatra lär ha burit en magnetamulett, inte bara i läkande syfte, utan också för att bevara sin skönhet och ungdom. Aristoteles skrifter blev grunden till magnetläkemetoder och på medeltiden kom mer detaljerade rön från abbedissan och läkaren Hildegard von Bingen.

Idag

Jordens starka magnetfält har en direkt påverkan på allt liv på jorden. Idag forskas det intensiv inom skolmedicinen runt magnetismens påverkan av människokroppen, det sk Biofältet. Att vi existerar, rör på oss, andas, att vårt blod cirkulerar och att våra celler delar på sig gör att vi producerar magnetism. Det är denna energi som håller oss vitala, friska och krya. Forskare vet idag att energier från magnetiska fält tränger igenom den mänskliga organismen och stör och till och med förstör våra viktiga celler.  

Om det mänskliga biofältet kommer ur balans, uppstår oftast trötthet, utmattning och tillslut sjukdom. Även känslor som stress, ilska, oro och bekymmer har en negativ elektrisk påverkan av kroppens känsliga magnetfält. Vi mycket mer känsliga än vi tror av all elektronik runt oss; el, datorer, plattor och mobiltelefoner. Dessa “måste ha-produkter” som vi idag har nära oss och använder dygnet runt, i bröstfickan och även när vi sover, ex mobiltelefonen på nattduksbordeet..  

Hur går detta till?

År 1954 fick Linus Carl Pauling Nobelpriset i kemi för upptäckten av den magnetiska egenskapen hos hemoglobinet.

Hemaglobin är ett protein i de röda blodkropparna och en del av blodet. Det har till uppgift att transportera syre till kroppens vävnader, organ och muskler, samt arbeta med ämnesomsättningen inuti cellerna.

Järnet i hemoglobinet är en viktig energibärare och den kan lätt magnetiseras, vilket utnytjas i Magnetix magnetsmycken. Järnatomer har + och ladningar. 

I Magnetix smycken ligger den negativa polen mot huden. Den drar till sig + laddningar från järnatomerna och rörelsen bildar en attraktionskraft, de röda blodcellerna börjar separera från varandra och kan jobba mer effektivt.

Vinster

Magneterna gör att ihopklibbade röda blodceller ger ett förbättrat blodflöde. Förbättrad blodcirkulation leder till att hjärtat inte behöver pumpa lika hårt och vi får mera syre i hjärtat, hjärnan och resten av kroppen. Det ökade blodflödet gör att slaggprodukter transporteras bort. Blodcirkulationen säkerställer alla processer i kroppen, t.ex. försörjning av syre, vitaminer, enzymer, näring mm. Förbättrad blodcirkulation är hemligheten bakom människans välbefinnande, ökad prestationsförmåga, uthållighet och motståndskraft.Läkningsprocesser påskyndas eftersom syre och näringsämnen snabbare förs ut till skadade delar av kroppen. Genom användning av magnetsmycken:

 •  sänks stressnivån  

 •  varmare händer och fötter                    

 •  stimuleras nervsystemet

 •  lindring av migrän, huvudvärk, depression, svaghet 

 •  minskad ledvärk vid reumatism, artros,artrit

 •  bättre mental prestation

 •  bättre koncentration,

 •  lindring av menssmärtor             

 •  lindring av psoriasis, hudproblem,                           

 •  bättre fysiska prestationer

 •  kortare läkningstid vid benbrott    

 •  minskning av allergi, astma                                        

 •  bättre balans

 •  förbättrad blodcirkulation och blodkärl,

 •  stimulerar produktion av ämnesomsättningen, matsmältningen och cellulär näring

 •  stimulerar produktion av endorfiner och andra kemiska substanser,

 •  förbättrar PH-balansen i kroppen,

 •  återställer normal cellpolaritet, nervkänsel

 •  minskning av blåmärken och svullnad

 •  större motståndskraft mot infektioner

 •  förbättrar den allmänna hälsan

Magneter har en mycket positiv effekt på genomblödningen. Ett Powerhjärta är på 2200 Gauss (den starkaste magneten), kan hjälpa vid artros och reumatism, ont i knän, armbåge, ryggrad, nacke, axlar och resten av kroppen. Det kan ge en tydlig lindring av problemen, t.o.m. att bli fullständigt fri från smärta. Ont i fingerlederna kan lindras med flexibla magnetringar och armband. Smärtan avtar och rörligheten kommer tillbaka.

Hemsidan

Magneter skall inte annvändas av personer med pacemaker eller med elakartade tumörer!

Magnetiserat vatten    

Vatten är nödvändigt för allt liv! Den mänskliga kroppen består av 80% vatten. Hjärnvävnaden består av 85 % vatten. Människans kropp, precis som alla andra levande organismer, fungerar den bäst i en alkalisk miljö på cellnivå, i vävnader och organ. Detta bidrar till en god tillgång på bl.a. syre. Alla infektioner och sjukdomar minskar tillförseln av syre till vävnaderna, som då blir surare, vilket gynnar tillväxten av bakterier, virus och parasiter och därför tar det längre tid att läka infektioner och skador.

I dag finns det bevis att många sjukdomar orsakas av det faktum att människor inte dricker tillräckligt med vatten. Våra kroppar skriker efter vatten!!!! Cellerna torkar, bromsar transporten av proteiner, enzymer, hormoner, kemiska signalsubstaner  och vi åldras snabbare med en rad olika sjukdomar och rynkor. För att undvika uttorkning av kroppen bör vi dricka 1l vatten/30 kg kroppsvikt. Om man väger 60 kg skulle det vara bra att dricka 2 l vatten varje dag.

Vattenbrist ger smärtsignaler; halsbränna, buksmärtor, förstoppning, ryggont, huvudvärk, kärlkramp, ledvärk, uttorkning av hjärna, m.m.

En Magnetvattenstav magnitiserar vattnet och gör det mer hälsobringande för våra kroppar.

Magnetiserat vatten är levande vatten och neutraliserar pH-värdet i våra kroppar.  Magnetiserat vatten joniserar kalcium och stärker skelettet. Förebyggande av osteoporos, reumatism och artros.

Det har även en mycket god effekt på cellerna i tunntarmen, vilket accelererar tarmrörelserna.

De bästa resultaten erhålles när vattnet magnetiseras med en magnetstav, under 15 – 20 sekunder och dricks rumstempererat.

Alla djur och växter mår bra av magnetiserat vatten. T.ex. kan rosor stå i vasen i 3 veckor utan att vissna, eftersom inga bakterier utvecklas.Vi människor är precis som rosorna, som borde vattnas varje dag för att behålla kroppens skönhet. Man kan inte stoppa det biologiska åldrandet, men vi kan bibehålla hudens ungdomliga spänst.

Magnetiserat vatten kan hjälpa vid njursten, gallsten, blodproppar, mag- och urinvägsinflamation, förstoppning, prostata, diabetes, mm.

Magneter i sig botar inga sjukdomar, men skapar en mycket god förutsättning för kroppen att självläka!