Microneedling

Microneedling är ett genombrottet inom hudföryngring och har idag blivit en väldigt populär behandlingsmetod. Metoden går ut på att man med hjälp av nålar orsakar en kontrollerad, fraktionerad mindre skada i huden. Kroppens naturliga reaktion på detta är att den vill reparera skadan och återuppbygga huden. Nålbehandlingen stimulerar hudens tillväxtfaktorer och produktionen av kollagen och kanalerna som ökar hudens upptagningsförmåga av fukt, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen.

DB FNS microneedlingpenna är den senaste innovationen inom microneedling. Med hjälp av micronålar som penetreras ner i huden skapas väldigt smala kanaler som ökar hudens upptagning av fukt och andra näringsämnen samt stimulerar hudens naturliga kollagenproduktion. Resultatet blir en bättre hudstruktur och reducering av till exempel rynkor, fina linjer, akneärr med mera. Nålarna som används i DB FNS har genomgått en speciell slipningsteknik av nålspetsarna som minimerar smärta och rodnad. Behandlingen blir därför behagligare än med andra microneedling metoder.


Man ska va försiktig när det kommer till microneedling då läkemedelsverket kom ut den 17/11-2020 med information som är viktig för kunden såsom utövaren. De skrev följande: ”Microneedling säljs ofta som kosmetiska produkter. Kosmetiska produkter ska inte injiceras djupare än den yttersta tunna överhuden. På större delen av kroppen är den inte mer än 0,05-0,1 mm tjock”. Detta innebär att de produkter som idag säljs för behandling med microneedling inte är tillåtna att använda om behandlingen går djupare än 0,1 mm. ned i huden. Enligt läkemedelsverket måste en injicerbar produkt vara steril samt CE Medicinskt godkänd. Många behandlar idag djupare än 0,1 mm. ofta mellan 1.0-3.0 mm. Att då behandla med ett kosmetiskt hudserum är förbjudet. För att behandla med microneedling korrekt och lagligt skall det vara en steril produkt, en s.k. medicinteknisk produkt. De serum som säljs idag för microneedling är inte sterila. Vi på salongen har noga valt ut produkter som är godkända vid behandlingen. Märket Medicera är det vi på salongen utgår ifrån och de har ett brett utbud av ampuller som till exempel märket Skintech. Skintech är det som finns på plats på salongen och det märket är sterila och CE Medicinskt certifierade produkter som är mycket väll godkända.


Behandlingsområden

Nålbehandlingen stimulerar hudens tillväxtfaktorer och produktionen av kollagen. Kanalerna som skapas ökar hudens upptagningsförmåga av fukt, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. Med microneedling kan man bland annat förbättra hudstrukturen och minimera: fina linjer, rynkor, operationsärr, hudbristningar, pigmenteringar och acneärr.


Microneedling med Reparestim

Reparestim HA TD 

Reparestim HA TD® är en steril lösning av högkoncentrerad hyaluronsyra som reparerar, stimulerar och plumpar ut det yttre hudlagret, förbättrar hudens elasticitet och återfuktar den samt återställer hudstrukturen. Hjälper till att reparera ålderstecken, föryngra skadad och mogen hud med fina linjer.

Reparestim HA TD® är särskilt anpassat för personer som har fått en synlig hudpåverkan av rökning, sol och åldrande.

Egenskaper och fördelar med Reparestim HA TD:

Återställer hudstrukturen

Förbättrar och stöder vävnadsåterställning

Förbättrar hudcykeln

Förbättrar hudens elasticitet och återfuktning

Erbjuder en kollagenstrukturföryngring

Har en antioxidanteffekt

Innehåller inga parabener

Behandling:

1 behandling/vecka, upp till 4 behandlingar i genomsnitt.
Upprepa vid behov.


Reparetism RelaxSkin TD

Mesobotox / Microbotox är en ny efterfrågad behandling som förbättrar hudkvaliteten.
Behandlingen slappnar inte av musklerna, som den klassiska Botox-behandlingen, utan fungerar ytligt och förbättrar hudens spänst samt lyster. Det är mer en hudkvalitetsförbättring jämfört med den klassiska rynkbehandlingen och har avancerande porförminskande egenskaper som ger en fräsch och ungdomlig hud.

Mesobotox / Microbotox-effekterna är inte permanenta och, liksom Botox-injektioner, behandlingen bör upprepas efter 3 månader.

Egenskaper och fördelar med Reparetism RelaxSkin TD:

Håller huden mer avslappnad

Får huden se mjukare ut

Återfuktar

Förbättrar ögonkonturen

Reducerar fina linjer.

Behandling:

Rekommenderat är 1 behandling/vecka under 4 till 6 veckor, och kan upprepas två eller tre gånger om året efter behov.


RRS HA Whitening

RRS HA Whitening är en skinbooster mot pigmentering för ansikte, nacke och dekolletaget, i synnerhet vid hyperpigmentering, solskador och melasma.
RRS HA Whitening innehåller 3 mg / 3 ml hyaluronsyra med ett komplex av aktiva ingredienser som modulerar processen med melaninsyntesen så att den inte blir för hög.
RRS HA Whitening är anpassat för hud med mycket solskador, eftersom hyaluronsyrans fyllningseffekt i en atrofisk (mkt torr hud) hämmar produktionen av melanocyter (pigment) och därmed överdriven eller abnorm melaninsyntes (kraftigt pigmenterad)

Använd alltid SkinTech Blending Bleaching Cream som stöd och SkinTech Melablock HSP SPF 30 eller 50 för att minska pigmentaktiveringen.

Egenskaper och fördelar med RRS HA Whitening:

Flera olika hudtillstånd kan behandlas samtidigt

Skinbooster mot pigmenteringar 

Behandling:

3-6 behandlingar som kur med 10-14 dagar mellan, kan med fördel göras en Easy TCA peeling efter. Repetera kuren efter 6-8 månader eller behandla med enstaka behandlingar var 6:e vecka.


RRS HA Eyes

RRS HA Eyes är en skinbooster för ögonen. De aktiva ingredienserna består huvudsakligen av ämnen som hjälper till att dränera vätska, antioxidanter, vitaminer, mineraler och aminosyror som reparerar och fyller ut huden. 

Egenskaper och fördelar med RRS HA Eyes:

Dämpar svullnader runt ögonen

Reducerar mörka ringar

Tar bort fina linjer

Förbättrar ögonkonturen

Det har även en ”blekande” effekt genom att förhindra pigmentbildning.

Behandling:

4-6 behandlingar med 10-14 dagar mellanrumRepetera gärna kuren efter 6-8 månader


XL Hair

XL Hair är speciellt framtagen för hårbotten och ögonbryn. Biorevitaliseringen och bärverkan av Hyaluronsyra (5 mg) assisteras av en särskild biorevitaliseringslösning för behandling av håravfall. XL Hair innehåller Hyaluronsyra som är känt för sin förmåga vid omstrukturering av den intercellulära matrisen, vilket möjliggör ett mer effektivt och naturligt utbyte mellan celler (hårrotsceller) och matris. Produkten skall användas på frisk, desinficerad, icke-inflammerad hud.

  Eventuella biverkningar (som är normala och ej farliga): smärta, rodnad, ekchymos, sveda och svullnad, lokal inflammation, som vanligtvis försvinner inom 24 timmar.


RRS HA Cellutrix

RRS HA Cellutrix jämnar ut hudytan och behandlar celluliter samt mindre fettansamlingar, ex dubbelhaka och käklinje. En speciellt anpassad produkt som används för att mjuka upp och jämna ut hudytan samt behandla celluliter.


För påskyndade effekt rekommenderas Zinzino. Det är en företag med produkter inriktade för din kropps insida. Man kollar sina värden genom ett blodtest – stick i fingret, enkelt och snabbt som kan utföras på salongen eller att du själv gör det hemma. Då får man reda på hur cellerna och alla olika kroppsfetter som är livsviktiga för ett hälsosamt liv. Detta görs med Zinzinos balanstest, därefter börjar man med balansolja för att bygga upp och trappa ner på det som just din kropp behöver.