Microneedling

Microneedling går ut på att man med hjälp av nålar orsakar en kontrollerad, fraktionerad mindre skada i huden. Kroppens naturliga reaktion på detta är att den vill reparera skadan och återuppbygga huden. Nålbehandlingen stimulerar hudens tillväxtfaktorer, produktionen av kollagen och kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av fukt, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen.

Med microneedling kan man bland annat förbättra hudstrukturen och minimera fina linjer, rynkor, operationsärr, bristningar, pigmenteringar och acneärr. Nålarna som används har genomgått en speciell slipningsteknik av nålspetsarna som minimerar smärta och rodnad.


Efter behandling

Ej AHA eller vitamin A två dagar efter behandling

Ej duscha/bada/träna/basta de kommande 2 dagarna

Undvik UV-ljus 1 vecka efter behandling

Undvik rengöring på zonen samma dag som behandlingen utförts

Undvik alkohol

För påskyndade effekt rekommenderas ZINZINO. Det är en företag med produkter inriktade för din kropps insida. Man kollar sina värden genom ett blodtest – stick i fingret, enkelt och snabbt som kan utföras på salongen eller att du själv gör det hemma. Då får man reda på hur cellernas värden är och alla olika kroppsfetter som är livsviktiga för ett hälsosamt liv. Detta görs med ZINZINOS balanstest, därefter börjar man med balansolja för att bygga upp och trappa ner på det som just din kropp behöver.


Rekommenderat att göra en kombinationsbehandling – MultiFuzion eller MultiFuzion DeLux. Där Microneedling, AHA, Infuzion och Polarisol används för ett maximalt resultat. En djuprengöring av huden samt produktion av nya friska hudceller, ett lyft och påfyllnad av fukt på djupet samt att läka ut och laga hudcellerna.


Man ska va försiktig när det kommer till microneedling då läkemedelsverket kom ut den 17/11-2020 med information som är viktig för kunden såsom utövaren. De skrev följande: ”Microneedling säljs ofta som kosmetiska produkter. Kosmetiska produkter ska inte injiceras djupare än den yttersta tunna överhuden. På större delen av kroppen är den inte mer än 0,05-0,1 mm tjock”. Detta innebär att de produkter som idag säljs för behandling med microneedling inte är tillåtna att använda om behandlingen går djupare än 0,1 mm. ned i huden. Enligt läkemedelsverket måste en injicerbar produkt vara steril samt CE Medicinskt godkänd. Många behandlar idag djupare än 0,1 mm. ofta mellan 1.0-3.0 mm. Att då behandla med ett kosmetiskt hudserum är förbjudet. För att behandla med microneedling korrekt och lagligt skall det vara en steril produkt, en s.k. medicinteknisk produkt. De serum som säljs idag för microneedling är inte sterila. Vi på salongen har noga valt ut produkter som är godkända vid behandlingen. Märket Medicera är det vi på salongen utgår ifrån och de har ett brett utbud av ampuller som till exempel märket SKIN TECH.


För mer information om Microneedling

KLICKA HÄR