Microneedling

Microneedling är ett genombrottet inom hudföryngring och har idag blivit en väldigt populär behandlingsmetod. Metoden går ut på att man med hjälp av nålar orsakar en kontrollerad, fraktionerad mindre skada i huden. Kroppens naturliga reaktion på detta är att den vill reparera skadan och återuppbygga huden. Nålbehandlingen stimulerar hudens tillväxtfaktorer och produktionen av kollagen och kanalerna som ökar hudens upptagningsförmåga av fukt, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen.

DB FNS microneedlingpenna är den senaste innovationen inom microneedling. Med hjälp av micronålar som penetreras ner i huden skapas väldigt smala kanaler som ökar hudens upptagning av fukt och andra näringsämnen samt stimulerar hudens naturliga kollagenproduktion. Resultatet blir en bättre hudstruktur och reducering av till exempel rynkor, fina linjer, akneärr med mera. Nålarna som används i DB FNS har genomgått en speciell slipningsteknik av nålspetsarna som minimerar smärta och rodnad. Behandlingen blir därför behagligare än med andra microneedling metoder.


Behandlingsområden

Nålbehandlingen stimulerar hudens tillväxtfaktorer och produktionen av kollagen. Kanalerna som skapas ökar hudens upptagningsförmåga av fukt, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. Med microneedling kan man bland annat förbättra hudstrukturen och minimera: fina linjer, rynkor, operationsärr, hudbristningar, pigmenteringar och acneärr.


Man ska va försiktig när det kommer till microneedling då läkemedelsverket kom ut den 17/11-2020 med information som är viktig för kunden såsom utövaren. De skrev följande: ”Microneedling säljs ofta som kosmetiska produkter. Kosmetiska produkter ska inte injiceras djupare än den yttersta tunna överhuden. På större delen av kroppen är den inte mer än 0,05-0,1 mm tjock”. Detta innebär att de produkter som idag säljs för behandling med microneedling inte är tillåtna att använda om behandlingen går djupare än 0,1 mm. ned i huden. Enligt läkemedelsverket måste en injicerbar produkt vara steril samt CE Medicinskt godkänd. Många behandlar idag djupare än 0,1 mm. ofta mellan 1.0-3.0 mm. Att då behandla med ett kosmetiskt hudserum är förbjudet. För att behandla med microneedling korrekt och lagligt skall det vara en steril produkt, en s.k. medicinteknisk produkt. De serum som säljs idag för microneedling är inte sterila. Vi på salongen har noga valt ut produkter som är godkända vid behandlingen. Märket Medicera är det vi på salongen utgår ifrån och de har ett brett utbud av ampuller som till exempel märket Skintech. Skintech är det som finns på plats på salongen och det märket är sterila och CE Medicinskt certifierade produkter som är mycket väll godkända.


För påskyndade effekt rekommenderas Zinzino. Det är en företag med produkter inriktade för din kropps insida. Man kollar sina värden genom ett blodtest – stick i fingret, enkelt och snabbt som kan utföras på salongen eller att du själv gör det hemma. Då får man reda på hur cellerna och alla olika kroppsfetter som är livsviktiga för ett hälsosamt liv. Detta görs med ZINZINOS balanstest, därefter börjar man med balansolja för att bygga upp och trappa ner på det som just din kropp behöver.