Blomdahl

Blomdahl är i grund och botten ett familjeföretag där år 1985 Lars Blomdahl började arbeta med sin far. Innovationerna föddes ur hans intresse för medicinteknik pågrund av de två stora orosmolnen nickelallergi och HIV. Det var hemma vid köksbordet som de
första håltagningssmyckena blev gjorda. Av ren, medicinsk plast som garanterat var helt fritt från nickel. Men eftersom Lars även var intresserad av att medicinteknik och såg brister i de existerande håltagningssystemen, tyckte han att man borde kunna undvika spridning av blodsmitta, såsom HIV och hepatit B. Med sjukvården som förebild utvecklade de därför ett nytt håltagningssystem för hygienisk och säker öronhåltagning: Blomdahl Medical Ear Piercing. Därmed blev Blomdahl först i välden med att lansera en steril engångskassett som innehöll ett sterilt smycke med lås för ögonhåltagning.

Allt handlade från start om trygghet och stil därför är även smyckena ”snälla” mot huden som hälsan. Med hjälp av andra hudläkare vid Skånes universitetssjukhuset i Malmö, håller de sig informerade om säkra material och ligger flera steg före lagstiftning i fråga om att skydda konsumenten. Utöver nickel och andra ämnen som kan ge kontaktallergi, undviker de även giftiga, cancerogena eller på annat sätt ohälsosamma ämnen som till exempel kadmium, bly, formaldehyd, ftalater och bisfenol A. Därför tillverkas exempelvis alla örhängen idag av noga utvald plast och titan, i rena medicinska kvaliteter.

Det finns inte bara örhängen utan också halsband eller till exempel armband. För att se alla smycken gå in på Blomdahls hemsida eller prata med oss på salongen.

 


 

Produkterna finns att köpa hos Monas Skönhetsvård eller genom att maila/ringa på info@monasskonhetsvard.se / 08-410 076 90