Naglar

 

Naglar är det som skyddar våra händer och fingrar, det är döda celler som växer ut ifrån nagelroten. Beroende på omständigheter och utgåendesläge, växer naglar olika fort för alla människor. Vi på salongen utför nagelbehandlingar för alla olika utgångslägen och mål. För att forma och bygga upp snygga och hållbara både naturliga och gelénaglar använder vi oss av marknadens ledande produkter, NSI samt LCN. Båda är väl testade märken och är de material som vi i nuläget anser kan ge mest hållbarhet. Vi söker ständigt efter nya metoder och material som kan vara ännu bättre. 


 

Information

När man lägger konstmaterial på naglarna finns det ingen garanti för hur länge materialet kommer att sitta kvar. Allt beror på naglarnas kondition, sjukdommar, medicin, samt ev. graviditet. Med bra skötsel kan man själv påverka sin egna nagels kondition väldigt mycket.

Om du behöver uppsöka en annan nagelterapeut kan det vara bra för dig att du vet vad för märke som du bär på naglarna. Detta för att de olika materialen på marknaden beter sig olika, kanske inte är kompatibla med varandra och att det kan bli sämre hållbarhet. Vi använder LCN och NSI. Dessa är starka och hållbara och går ej att lösas upp, måste slipas bort. Skyddar din naturliga nagel och sliter ej.


 

Goda råd

Nagelolja, för att få upp kvaliteén på din naturliga naglar och göra så att materialet fäster bättre

Ett överlack för att försegla nageln och den fria kanten om du själv filar formen på konstmaterial

Nagelfil för konstnaglar, om din nagel skulle bli för lång eller nageln bryts (en vanlig nagelfil är för klen och fungerar inte till konstnaglar, då gelématerialet på nageln är mycket stark)

Använd handskar vid diskning, trädgårdsarbete samt vid kontakt med kemikalier mm.

Undvik att använda din nagel som ett verktyg

Undvik att använda Myrraholja på konstnageln, då kan du få släpp. Myrraholja löser även lack

Regelbundna återbesökstider, rekommenderat vid första sättningen ca 2-3 veckor. Därefter ca 3-4 veckor, allt beroende på hur snabbt din nagel växer

Använd nagelborste eller en tandborste (enbart för nageln) för att göra rent under naglarna. Lite tandkräm kan appliceras då den har en peelande, slipande effekt. Peta aldrig med vassa föremål under nageln, då skadar du fästet under nageln och kan få bestående skador

Använd alltid Remover utan aceton då du tar bort lack

Klilpp inte i dina konstnaglar, fila

Solarier kan överhärda materialet (pga UV strålningen), vilket kan leda till att materialet gulnar och även kan lossna

Välj att göra en hanterbar längd på naglarna, det är bättre att du växer i vanan med en lång nagel


 

Därför ska du olja naglarna

Väldoftande och mjukgörande, dina naglar blir starka och flexibla.
 
Tag en droppe olja på varannan nagel varje kväll innan sängdags och massera in över nagelplattan, nagelbanden och under den fria kanten. Det gör att naglarna stärks och blir återfuktade. Naglarna blir mindre sköra och känsliga för yttre påfrestningar och ser mycket finare ut. Extra viktigt när du bär konstmaterial, hållbarheten på materialet blir bättre om kvalitén på nageln är bra. Naglarna blir mer flexibla, ökar hållbarheten och minskar risken för släpp. Du kan med fördel applicera oljan under nageln fria kant, så den naturliga nageln kan suga åt sig oljan på bästa sätt. Me Anima är vårt utbud av nagelolja, det är ekologiskt där bara naturliga ingredienser finns. Läs mer om Me Animas produkter
HÄR


 

Är du gravid? Det finns inga skäl att tro att någon form av nagelförlägning under graviditet är skadligt. Däremot ska man vara medveten om att den kraftiga hormonförändringen som sker i kroppen under en graviditet kan göra att materialet inte sitter som det ska eller släpper ganska omgående efter en sättning.

Nysättning under en graviditet lämnar vi inga reklamationsmöjligheter, med anledning av ovanstående information. Kom ihåg att en gelenagel är inget universalmedel för en hållbar nagel.

Följer du våra ovanstående rekommendationer, lämnar vi 1 veckas reklamationsrätt om dina naglar inte skulle sitta bra.