Naglar

 Naglar är det som skyddar våra fingrar, det är döda celler som växer ut ifrån nagelroten. Beroende på omständigheter och utgångsläge, växer naglar olika fort för alla människor. För att forma och bygga upp snygga och hållbara naturliga och gelénaglar använder vi oss av marknadens ledande produkter, NSI samt LCN. Båda är välbeprövade märken och är de material som vi i nuläget anser kan ge mest hållbarhet. Vi söker ständigt efter nya metoder och material som kan vara ännu bättre. 

När man lägger konstmaterial på naglarna finns det ingen garanti för hur länge materialet kommer att sitta kvar. Allt beror på naglarnas kondition, sjukdommar, medicin, samt ev. graviditet. Med bra skötsel kan man själv påverka sin egna nagels kondition väldigt mycket. Man brukar säga ca. 3-4 veckor.

Om du behöver uppsöka en annan nagelterapeut kan det vara bra för dig att du vet vad för märke/material som du bär på naglarna. Detta för att de olika materialen på marknaden beter sig olika, kanske inte är kompatibla med varandra och att det kan bli sämre hållbarhet. Vi använder NSI och LCN. Dessa är starka och går ej att lösas upp, måste slipas bort. Skyddar din naturliga nagel och sliter ej.


 

Efter behandling

Nagelolja, för att få upp kvaliteén på din naturliga naglar och göra så att materialet fäster bättre

Ett överlack för att försegla nageln och den fria kanten om du själv filar formen på konstmaterial

Nagelfil för konstnaglar, om din nagel skulle bli för lång eller nageln bryts (en vanlig nagelfil är för klen och fungerar inte till konstnaglar)

Använd handskar vid diskning, trädgårdsarbete samt vid kontakt med kemikalier mm.

Undvik att använda din nagel som ett verktyg

Undvik att använda Myrraholja på konstnageln, då kan du få släpp. Myrraholja löser även lack

Regelbundna återbesökstider, rekommenderat vid första sättningen ca 2-3 veckor. Därefter ca 3-4 veckor, allt beroende på hur snabbt din nagel växer

Använd nagelborste eller en tandborste (enbart för nageln) för att göra rent under naglarna. Lite tandkräm kan appliceras då den har en peelande, slipande effekt. Peta aldrig med vassa föremål under nageln, då skadar du fästet under nageln och kan få bestående skador

Använd alltid Remover utan aceton när du tar bort lack

Klipp inte i dina konstnaglar, fila

Solarier kan överhärda materialet (pga UV strålningen), vilket kan leda till att materialet gulnar och även kan lossna

Välj att göra en hanterbar längd på naglarna, det är bättre att du växer i vanan med en lång nagel