Naglar

För att forma och bygga upp snygga och hållbara både naturliga och gelé naglar använder vi oss av marknadens ledande produkter, NSI samt LCN. Båda är väl testade och är de material som vi i nuläget anses kan ge Dig de snyggaste och hållbaraste naglar. Vi söker ständigt efter nya metoder och material som kan vara ännu bättre. I denna bransch händer det massor så håll utkik efter nyheter.

3593 Ebene2 Aufbau


Manikyr

En manikyrbehandling består av  vård för dina naturliga naglar. Formen filas efter ditt tycke och med våra rekomendationer, nagelbanden mjukas upp och skjuts försiktigt tillbaka, ibland behöver även att fnasighet och flikar klippas bort. En avslappnande och mjukgörande  massage ges på hand och underarm. Nagelytan kan poleras till högglans eller så kan ofärgat eller färgat lack alternativt gelélack appliceras.


Gelélack

Detta är ett mellanting mellan nagellack och gelé. Härdar i LED-ljus och är tort på en gång. Du kan själv ta bort gelélacket med aceton, behöver ej slipas, men det går också bra. Sitter mycket bättre än lack men inte lika hårt som gelé.


Gelénaglar

För en förstärkning eller förlängning av dina naturliga naglar arbetar vi med ett gelématerial, som appliceras ovanpå din naturliga nagel och fungerar som ett starkt och skyddande skikt, utan att ge slitage eller framtida bestående skador på de naturliga naglarna under. Gelén härdar i UV- eller LED-ljus och blir en hård yta som inte kan lösas upp, utan slipas bort. Vid en förstärkning av dina naglar görs ingen förlängning, utan vi använder din egen längd på naglarna. Vill du att dina naglar skall bli längre eller jämnas till, byggs naglarna upp med hjälp av av mallning, en form som gelén appliceras på. Detta görs för att kunna ge den bästa hållbarheten och samtidigt kunna göra tunna snygga naglar (ej plasttipp). Gelén ger din nagel ett starkt skydd och du har fina naglar i ca 3-4 veckor innan en påfyllning med formning och ombalansering behöver göras.

Har du en kort nagelbädd kan materialet upplevas tjockare precis vid applicering. Efter någon dag har materialet fått nageln att dra ihop sig något och känslan av ett smärtare utseende upplevs. Detta blir även bättre vid nästa påfyllnad av material. Detta har att göra med att din egen nagel har en bredare nagelplatta när materialet för första gången appliceras. Nageln din är rörlig både sidledes och höjdmässigt. När ett kompakt material läggs på kommer så nageln att bli mer smärt.

Det är Du bestämmer hur dina naglar skall se ut, formen och tjockleken. Du kan få en naturell look med genomskinlig gelé, franskt med vit gelé på toppen och rosatonad gelé över, glittergelé och  färggelé på toppen eller över hela din nagelplatta. Lack, gelélack och foliering, samt dekorationer, swarowski-stenar och piercingar är också allternativ på utsmyckningar för dina naglar.

Släpp lös din fanstasi och låt oss förgylla dina naglar!


Information

När man lägger konstmaterial på naglarna finns det ingen garanti för hur länge materialet kommer att sitta kvar. Allt beror på naglarnas kondition, sjukdommar, medicin, samt ev. graviditet. Med bra skötsel kan man själv påverka sin egna nagels kondition väldigt mycket!

Om du behöver uppsöka en annan nagelterapeut kan det vara bra för dig att du vet vad för märke som du bär på naglarna. Detta för att de olika materialen på marknaden beter sig olika, kanske inte är kompatibla med varandra och att det kan bli sämre hållbarhet. Dessa märken, LCN och NSI är de vi använder. Dessa är starka och hållbara och går ej att lösas upp, måste slipas bort. Skyddar din nagel.


Goda råd

Vi rekommenderar tre produkter för att dina naglar skall vara hållbara och snygga:

Nagelolja, för att få upp kvaliteén på din naturliga naglar och göra så att materialet fäster bättre.

Ett överlack för att försegla nageln och den fria kanten om du själv filar formen på konstmaterial.

Nagelfil för konstnaglar, om din nagel skulle bli för lång eller nageln bryts (en vanlig nagelfil är för klen och fungerar inte till konstnaglar, då gelématerialet på nageln är mycket stark)

Använd handskar vid diskning, trädgårdsarbete samt vid kontakt med kemikalier mm

Undvik att använda din nagel som ett verktyg!

Smörja med Nagelolja för att återfukta nagelcellerna, både över (nagelbanden) och under nageln minst 3 ggr/veckan.

Undvik att använda  Myrraholja på konstnageln, då kan du få släpp. Myrraholja löser även lack.

Regelbundna återbesökstider, rekommenderat vid första sättningen ca 2-3 veckor. Därefter ca 3-4 veckor, allt beroende på hur snabbt din nagel växer.

Använd nagelborste eller en tandborste (enbart för nageln) för att göra rent under naglarna. Lite tandkräm kan appliceras då den har en peelande, slipande effekt. Peta aldrig med vassa föremål under nageln, då skadar du fästet under nageln och kan få bestående skador.

Använd alltid Remover utan aceton då du tar bort lack

Klilpp inte i dina konstnaglar, fila!

Solarier kan överhärda materialet (pga UV strålningen), vilket kan leda till att materialet gulnar och även kan lossna.

Välj att göra en hanterbar längd på naglarna, det är bättre att du växer i vanan med en lång nagel.


Därför ska du olja naglarna!

Väldoftande och mjukgörande, dina naglar blir starka och flexibla,
en perfekt kombination
Tag en droppe olja på varannan nagel varje kväll innan sängdags och massera in över nagelplattan, nagelbanden och under den fria kanten. Det gör att naglarna stärks och återfuktas. Naglarna blir mindre sköra, känsliga för yttre påfrestningar och ser mycket finare ut. Extra viktigt när du bär konstmaterial, hållbarheten på materialet blir bättre om kvalitén på nageln är bra. Naglarna blir mer flexibla, ökar hållbarheten och minskar risken för släpp! Du kan med fördel applicera oljan under nageln fria kant, så den naturliga nageln kan suga åt sig oljan på bästa sätt. Me Anima är vårt utbud av nagelolja, det är ekologiskt där bara naturliga ingredienser finns. Läs mer om Me Animas produkter
här


Är du gravid? Det finns inga skäl att tro att någon form av nagelförlägning under graviditet är skadligt. Däremot ska man vara medveten om att den kraftiga hormonförändringen som sker i kroppen under graviditeten kan göra att materialet inte sitter som det ska eller släpper ganska omgående efter en sättning.

Nysättning under en graviditet lämnar vi inga reklamationsmöjligheter, med anledning av ovanstående information. Kom ihåg att en gelenagel är inget universalmedel för en hållbar nagel.

Följer du våra ovanstående rekommendationer, lämnar vi 1 veckas reklamationsrätt om dina naglar inte skulle sitta bra.


Bilder