MAGNETIX WELLNESS

MAGNETIX WELLNESS är magnetsmycken som jobbar med magnetens positiva verkan på människans välbefinnande.

De är utformade från japanska neodymmagneter med hög kvalitet. Alla magnetsmycken är permanenta med en korrekt polarisering och uppmäter styrkor på 1200, 1800 eller 2200 Gauss (måttenhet för magnetism). Neodymmagneter består av en legering av mycket sällsynt jordartsmetaller, neodym med järn och bor. Dessa magneter är små, starka och dyra. Dem behåller sin styrka under lång tid - den magnetiska kraften reduceras med 1% per 100:e år.


Magnetterapi är en gammal behandlingsmetod. Förkristna högkulturer i Kina, Egypten och Rom, använde magnetstenar i kombination med akupunturpunkter för att åtgärda obalans i människokroppen och för att chi, livsenergin skulle kunna flöda fritt. Även från hieroglyfer från gamla Egypten betraktades magnetterapin som oumbärlig. Den legendariska Cleopatra bar en magnetamulett, inte bara i läkande syfte, utan också för att bevara sin skönhet och ungdom. Aristoteles skrifter blev grunden till magnetläkemetoder och på medeltiden kom mer detaljerade rön från abbedissan och läkaren Hildegard von Bingen.

År 1954 fick Linus Carl Pauling Nobelpriset i kemi för upptäckten av den magnetiska egenskapen hos hemoglobinet. Hemaglobin är ett protein i de röda blodkropparna och en del av blodet. Det har till uppgift att transportera syre till kroppens vävnader, organ och muskler, samt arbeta med ämnesomsättningen inuti cellerna. Järnet i hemoglobinet är en viktig energibärare och den kan lätt magnetiseras, vilket utnytjas i Magnetix magnetsmycken. Järnatomer har + och - laddningar. I Magnetix smycken ligger den negativa polen mot huden. Den drar till sig + laddningar från järnatomerna och rörelsen bildar en attraktionskraft, de röda blodcellerna börjar separera från varandra och kan jobba mer effektivt.

Jordens starka magnetfält har en direkt påverkan på allt liv på jorden. Idag forskas det intensiv inom skolmedicinen runt magnetismens påverkan av människokroppen, det så kallade Biofältet. Att vi existerar, rör på oss, andas, att vårt blod cirkulerar och att våra celler delar på sig gör att vi producerar magnetism. Det är denna energi som håller oss vitala, friska och krya. Forskare vet idag att energier från magnetiska fält tränger igenom den mänskliga organismen och förstör våra viktiga celler. Om det mänskliga biofältet kommer ur balans, uppstår oftast trötthet, utmattning och tillslut sjukdom. Även känslor som stress, ilska, oro och bekymmer har en negativ elektrisk påverkan av kroppens känsliga magnetfält. Vi är mycket mer känsliga än vi tror och påverkas av all elektronik runt oss: el, datorer, plattor och mobiltelefoner. Dessa "måste ha-produkter" som vi idag har nära oss och använder dygnet runt.


Magneterna gör att ihopklibbade röda blodceller ger ett förbättrat blodflöde. Förbättrad blodcirkulation leder till att hjärtat inte behöver pumpa lika hårt och vi får mera syre till hjärtat, hjärnan och resten av kroppen. Det ökade blodflödet gör att slaggprodukter transporteras bort. Blodcirkulationen säkerställer alla processer i kroppen t.ex försörjning av syre, vitaminer, enzymer, näring mm. Förbättrad blodcirkulation är hemligheten bakom människans välbefinnande, ökad prestationsförmåga, uthållighet och motståndskraft. Läkningsprocesser påskyndas eftersom syre och näringsämnen snabbare förs ut till skadade delar av kroppen. 

Fördelar med magnetsmycken är bland annat att de sänker stressnivån, man får varmare händer och fötter, stimulerar nervsystemet, lindrar migrän, huvudvärk, depression och svaghet, minskar ledvärk vid reumatism, artros och artrit. Man får bättre mental prestation och koncentration, lindrar menssmärtor, psoriasis och hudproblem. Får bättre fysiska prestationer, kortare läkningstid vid benbrott, Minskar av allergi, astma mm.

Magneter har en mycket positiv effekt på genomblödningen. Ett Powerhjärta är på 2200 Gauss (den starkaste magneten), kan hjälpa vid artros och reumatism, ont i knän, armbåge, ryggrad, nacke, axlar och resten av kroppen. Det kan ge en tydlig lindring av problemen, t.o.m. att bli fullständigt fri från smärta. Ont i fingerlederna kan lindras med flexibla magnetringar och armband. Smärtan avtar och rörligheten kommer tillbaka.


Man skall ej använda MAGNETIX om man har pacemaker eller elakartade tumörer. Magneter i sig botar inga sjukdomar, men skapar en god förutsättning för kroppen att självläka


För mer information om MAGNETIX WELLNESS

KLICKA HÄR


Produkterna finns att köpa hos Monas Skönhetsvård eller genom att maila/ringa på info@monasskonhetsvard.se / 08-410 076 90