Cryo T-Shock

Information om maskinen

Cryo T-Shock är en medicinteknisk godkänd maskin från Pagani, grundat 1947 i Italien. Behandlingarna är idag de mest innovativa inom fettreducering, cellulitreducering, anti-aging samt toning och uppstramning av kroppen. Cryo T-Shock använder en helt ny teknik som kombinerar termografi och kryoterapi, vilket eliminerar fettceller samt ger huden en bättre kollagenproduktion. Behandlingarna kan kombineras i oändlighet, men resultaten är extra fascinerande på kroppsdelar där lös hud är ett problem, till exempel efter viktminskning eller graviditet. Men även på delar av kroppen där man samlat på sig fettdepåer som är svåra att bli av med trots rätt träning och kost. Slutresultaten är skulpturerade, tonade, fastare och slankare. Förutom till kroppen kan maskinen användas till ansiktet, till exempel under ögon mot påsar eller ''dubbelhakan''.

 

Cryo T-Shock använder en så kallad termisk chock, vilket innebär en behandling som varieras mellan hypertermi (värme) och kryoterapi (kyla) på ett tempererat och kontrollerat sätt. En typisk session varar från 15 - 30 minuter. Fettcellerna dör på ett naturligt sätt när dem utsätts för temperaturer mellan -5 och -8 Celsius. Cryo T-Shock är säkert, det betyder att det inte är en kirurgiskt ingrepp. De enda följderna efter behandlingen är lätt rodnad eller svullnad samt lätt avdomning där känseln kommer tillbaka snabbt. Alla upplever dessa punkter och det är fullt normalt och ej farligt. Det behövs oftast mellan 4-8 behandlingar för att man ska kunna se någon skillnad men redan efter första behandlingen ser 8 av 10 en stor förändring. En kur fettfrysning/fat removal gör man med 4-8 behandlingar och varannan vecka och en kur med toning kan man göra var 10:onde dag. Detta för kroppen ska omsätta sig och befria sig från alla celler. Vi rekommenderar att fokusera på en kroppsdel i taget för att kroppen inte ska bli överväldigad.

 

Kryoterapin kristalliserar och tar död på fettcellerna men hjälper även till att stimulera huden och vävnaden. Detta påskyndar all cellaktivitet och har visat sig vara ett mycket effektivt sätt att ta bort fett på lokala områden. Behandlingen är permanent men beroende på livsstil, motion, kost och genetik så ökar man eller minskar man i fettceller. Om man går upp i vikt så ökar fettcellerna. Behandlingen fryser bort fettet till skillnad från bantning där man reducerar fettinnehållet. Behandlingen med Cryo T-Shock eliminerar fettceller, till skillnad när du går ner i vikt då du minskar fettcellerna i storlek. De döda fettcellerna transporteras naturligt bort genom lymfsystem, blod och urin. Man kan därmed känna sig väldigt kissnödig efter fat removal av magen. 


Vilka delar av kroppen kan jag göra Cryo T-shock på?

Insida lår

Lår

Mage

Sidor

Rumpa

Rygg

Armar

Bröst

Ansikte

Ögon

Bristningar/Ärr

Hårbotten/skägg

Värk/smärta

Beroende på vad för något du vill göra kan man anpassa maskinen efter dig. Det vill säga om du till exempel vill minska fett runtom midjan så gör man fat removal programmet eller om du bara vill tajta till dina armar så kör man ett program som heter toning eller cellulite för att få bort celluliter och ''gäddhäng''. I ansiktet däremot går man inte ner lika kallt i grader då vi inte har lika tjock hud där, där kan man till exempel köra toning men att programmet är inställd efter ansikte - toning. Förutom dessa program finns även hårstimulans där hår ej finns längre pga förtunning. Påsar under ögon eller mot bristningar och ärr. Utöver det kosmetiska finns det också för smärta och värk där man kan lindra en akut skada såsom en kronisk sjukdom. Det kan inte göra en frisk från kroniska sjukdomar, men eventuellt lindra och minska smärtan. Vid stukning till exempel används programmet medical vilket kan minska svullnad, smärta, rodnad och lindra inflammation. Maskinen anpassar sig till vilken kroppsdel, vad för typ av behandling, mål och ursprung på befinnande kropp.

 


Tips efter behandling

Träningspass/prommenad på 30-60 minuter för att hjälpa kroppens metaboliska elimineringsprocesser 

Undvika snabba kolhydrater 2 timmar efter behandling - kostprogram/tränigsprogram rekommenderas

Använda ZINZINOS balansolja

Dricka extra mycket vatten

Lymfmassage

 


Fördelar

Används över hela kroppen för att eliminera fett, celluliter & lös hud

Icke-kirurgisk & smärtfri

Inga farliga kemikalier

Ökar cirkulationen

Lindrar muskelinflammation

Stimulerar kollagen & hudens elasticitet

Synliga resultat oftast efter första sessionen


Man skall ej göra Cryo T-Shock om man

Är gravid

Är under 15 år

Lider av en njursjukdom

Genomgår en njurdialys eller kemoterapi

Om du har diabetes

Har kraftiga åderbrock


Förutom Cryo T-Shock maskinen används massagepistolen för att öka cirkulationen, hjälpa till att lindra träningsvärk och stelhet, förbättra rörligheten, snabbar på uppvärmning och återhämtning. Ett perfekt hjälpmedel för att öppna upp lymfsystemet, alla Cryo T-Shock behandlingar börjas med denna massagepistol.

Nedanför kan ni se video från när Loogna fick testa på Cryo T-Shock.

Skärgårdsradions inlägg på instagram


För mer information om Cryo T-Shock