Är du verkligen så hälsosam som du kanske tror?

Oroa dig inte. Det är den stora frågan och det är ingen hemlighet att vårt moderna, extremt upptagna liv praktiskt taget ber oss att ta genvägar när det gäller kosten.

Denna konstanta brist på tid att laga näringsrik, hälsosam och funktionell mat spelar en allt större roll i skapandet av en värld som är ur balans med våra kroppars behov. Så hur kan vi förhindra detta tidigt? Är svaret att vi ska lägga till näringstillskott till vår kost?

Lär dig mer här


Testa din kropp påriktigt

Har du fått nog av att sitta fast i gamla vanor och känner dig redo att ta kontrollen över ditt liv och få kroppen i balans igen? Om du verkligen vill balansera din kropp måste du börja från insidan.
Omega-6:3-förhållandet i blodet är bra som utgångspunkt och mått att använda som riktmärke för hur din kropp fungerar på molekylärnivå. Genom att titta på fettsyreprofilen i ditt blod kommer du att kunna bedöma styrkan i din nuvarande kost och se vad du behöver ändra på. Profilen ger dig en överblick över elva av de viktigaste fettsyrorna i ditt blod, inklusive Omega-3, Omega-6 och Omega-9.
Läs artikeln för att få veta mer om denna fettsyreprofil som görs genom ett enkelt blodtest i hemmet.

Läs mer


Börja bygga upp kroppen redan idag

Få en unik insyn i kroppens Omega-6:3-balans och se individualiserade ”före och efter”-BalanceTest-resultat.

För att kunna skräddarsy din oljebehandling och få ett referensmått på Omega-6:3-förhållandet i din kropp, ta en titt
på Zinzino BalanceTest. Och ta din Zinzino BalanceOil, en förstklassig blandning som innehåller naturlig fiskolja med en naturligt hög nivå av Omega 3 (EPA + DHA), olivpolyfenoler och vitamin D₃ och justerar Omega-6:3-balansen i din kropp

Prova vårt bästsäljande BalanceOil Kit med BalanceTest idag och få 49 % rabatt!

Skaffa kittet


Omega-3 och Omega-6 följs åt

Att få i sig rätt mängd med Omega-3 är inte så lätt som att ta kosttillskott med fiskolja. Varje diskussion om Omega-3 måste följas av en diskussion om Omega-6. Av alla de olika typerna av fettsyror är det endast dessa som har klassats som essentiella för människors hälsa – och din kropp kan inte skapa dem. Allt handlar om att balansera det du äter!
Omega-6 är känt för att bidra till normal tillväxt och utveckling och håller hår hud och ben i form. Omega-3 bidrar till våra hjärnbaserade färdigheter, humöret, huden och hjärthälsan.
Att hitta en balans mellan dessa två fettsyror i maten vi äter är mycket svårt. Eftersom modern västerländsk kost innehåller för mycket Omega-6 tenderar vi att få ett förvrängt förhållande mellan fettsyror i våra kroppar. Så hur hittar vi rätt förhållande mellan Omega-6 och Omega-3 och rör oss mot ett hälsosammare, lyckligare liv?

Möt vår varumärkeambassadör

Det finns en överraskande naturlig aspekt av strongmen. Till skillnad från bodybuilding med fokus på att spänna stora inoljade muskler och att vara estetiskt tilltalande, handlar strongman, och att vara den naturligt starkaste mannen i världen, istället om fysisk styrka – om vem som kan lyfta mest, inte vem som ser bäst ut på ett podium.

För Morten Aamodt, professionell strongman handlar tävlandet om att välta 648 kg tunga monsterdäck. Tyngdlyftning kommer med massor av stereotyper. Vi satte oss ner med Morten, Norges verkliga ”hulken”.

Läs intervjun